Veilig werken

Tunnelveiligheid basiscursus

Waarom Kader?
 
  • Hoog slagingspercentage door intensieve begeleiding
  • Iedere docent is specialist in zijn vakgebied
Studieduur 1 lesdag
Niveau MBO+
Investering €895 excl. btw

Beschikbare startdata

di 22/10/2024 Den Bosch
Planning aanvragen
Brochure downloaden of vraag hier een offerte aan
Over deze cursus

  • Inhoud
  • Voor wie?
  • Studieduur
  • Investering
  • Incompany
Inhoud
Over deze cursus

Inhoud van de Tunnelveiligheid basiscursus

De basiscursus Tunnelveiligheid bestaat uit 2 delen. De ochtend zal vooral bestaan uit het delen en ervaren van theorie, tunnelveiligheidsdoelstellingen, afgeleide functionele voorzieningen en wet- en regelgeving. De middag staat in het teken van 'doen en ervaren' door het met elkaar doorlopen van een aantal incidenten en calamiteiten aan de hand van een maquette.

Voor wie?
Geschikt voor mij?

Is de basiscursus Tunnelveiligheid geschikt voor mij?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die op de één of andere manier te maken heeft met tunnelveiligheid. Of dit nu is als engineer/ontwerper, hulpverlener, bedienaar, opsteller van veiligheidsdocumentatie of beoordelaar van vergunningen (bevoegd gezag). Ongeacht je rol en kennisniveau is het van groot belang om tunnelveiligheid in de volle breedte te ervaren en je te kunnen verplaatsen in de rol van andere betrokkenen. 

Studieduur

Studieduur

De studieduur van deze cursus is 1 lesdag.

Investering

Investering

De financiele investering voor deze cursus bedraagt € 895,- excl. btw.

Incompany

Incompany

Lees meer >

Vakkundig

Met meer dan 25 jaar ervaring staat kennis en kunde bij ons hoog in het vaandel.

Dichtbij

Wij verzorgen opleidingen door het hele land. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Persoonlijk

Wij staan voor persoonlijke aandacht! Door informeel contact en een flexibele instelling, zijn we er echt voor jou als deelnemer.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Samen met jou denken we buiten de bestaande kaders.

Basiscursus Tunnelveiligheid

Interesse in deze cursus?

Wil je je verder ontwikkelen op het gebied van tunnelveiligheid? Bekijk dan eens onze basiscursus Tunnelveiligheid. In onze brochure vind je alle informatie over de toegevoegde waarde voor jouw carriere, je organisatie en de onderwerpen die aan bod komen.

Brochure downloaden

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding

De MVK’er concentreert zich meer op de veiligheid op de werkvloer. De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel ook veilig werkt en de structuur biedt om veiligheid voor de werknemers te beschermen. 

Van MVK naar HVK: waarom zou u?

De Middelbaar Veiligheidskundige is sturend op de werkvloer en veelal praktijkgericht. Een HVK’er heeft echter ook kennis van externe veiligheid, managementsystemen, auditvaardigheden, persoonlijk leiderschap, visie op veiligheidsbeleid en veiligheidscultuur.

HVK

HVK betekent Hogere Veiligheidskunde. Een Hogere Veiligheidskundige beschikt over managementvaardigheden, adviesvaardigheden, voldoende kennis en competenties.

Kerndeskundige

De 4 kerndeskundigen die in de Arbowetgeving worden benoemd zijn de Bedrijfsarts, Arbeidshygiënist (AH’er), Veiligheidskundige(HVK’er)
Arbeids- en organisatiedeskundige (A&O’er)

Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties.

MVK

MVK betekent Middelbare Veiligheidskunde. De Middelbare Veiligheidskunde opleiding biedt kennis over diverse veiligheidsonderwerpen zoals wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscultuur. Deze opleiding legt de basis om als professioneel Veiligheidskundige werkzaam te zijn.

Arbeidshygiëne

Arbeidshygiëne is de toegepaste wetenschap, welke zich richt op het geheel van belastende factoren dat in of door de werksituatie kan ontstaan en dat de gezondheid en/of het welzijn van de werkende mens en/of zijn nageslacht kan beïnvloeden.

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap is een heel breed begrip. Een goed werkgever ontslaat collega’s niet zomaar, betaalt op tijd, zorgt voor voldoende pauzes, biedt opleidingsmogelijkheden enzovoorts.