Veiligheidskunde

MVK opleiding - Middelbare Veiligheidskunde

4.5 / 5
Waarom Kader?
 
 • Hoog slagingspercentage door intensieve begeleiding
 • All-in prijs: geen extra kosten voor lesmateriaal, examen of eventueel herexamen en het inhalen van lessen
 • Iedere docent is specialist in zijn vakgebied
Studieduur 15 dagen
Niveau MBO+
Investering €6.720 excl. btw

Beschikbare startdata

vr 07/06/2024 Rotterdam
do 19/09/2024 Groningen
di 24/09/2024 Almelo
Planning aanvragen

Informatieavonden

di 11/06/2024 Digitaal
di 03/09/2024 Digitaal
Brochure downloaden of vraag hier een offerte aan
Over deze opleiding

 • Inhoud
 • Voor wie?
 • Studieduur
 • Investering
 • Incompany
Inhoud
Over deze opleiding

Inhoud van de MVK opleiding

De MVK opleiding biedt kennis over de diverse veiligheidsonderwerpen, veiligheidscultuur en wetgeving. De opleiding is tevens gericht op de adviesvaardigheden die jij als toekomstige Veiligheidskundige nodig hebt voor de uitoefening van jouw functie.

Gedurende de opleiding tot Middelbaar Veiligheidskundige leer je over onder andere elektrische veiligheid, brandveiligheid, machineveiligheid en fysieke belasting. Ook trainen we vaardigheden als presenteren, rapporteren en risicobeoordelingen uitvoeren.

Brochure Middelbaar veiligheidskundige opleiding

Wil je alles weten over onze middelbare veiligheidskunde opleiding? Je leest het in onze brochure.

Voor wie?
Geschikt voor mij?

Is de MVK opleiding geschikt voor mij?

Tijdens de Middelbare Veiligheidskunde opleiding leer je de basis risico factoren kennen, deze kun je direct toepassen in de praktijk. Ben je benieuwd naar de toelatingseisen? Deze vind je uitgebreid in onze brochure.

Wat kun je met een MVK diploma?

Na het afronden van de MVK opleiding ben je deskundige op het gebied van veiligheid en heb je de benodigde kennis over veiligheidsonderwerpen en wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsveiligheid. Je kunt nu richting geven aan het te voeren veiligheidsbeleid.

Na de opleiding weet je hoe je een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en Taak Risico Analyse (TRA) opstelt en ben je helemaal op de hoogte van de wet- en regelgevingen.

Tijdens de opleiding MVK leer je de basis risicofactoren kennen en je kunt deze (vaak al tijdens de opleiding) direct toepassen in de praktijk. Ook heb je na deze opleiding formeel aantoonbare kennis op het gebied van veiligheidskunde.

Hobéon SKO

Onze Middelbare Veiligheidskunde opleiding is een door Hobéon SKO toegelaten opleiding. De Stichting Hobéon SKO ziet als certificerende instelling toe op de kwaliteit van de opleiding. Hobéon SKO geeft op verzoek van het ministerie tevens de certificaten van vakbekwaamheid af voor de Arbokerndeskundigen. 

Studieduur

Studieduur

De Middelbare Veiligheidskunde opleiding bestaat uit 15 dagen gedurende één vaste lesdag per week, gevolgd door de scriptieverdediging.

Investering

Investering

De investering bedraagt 6.720 euro excl. btw. Dit is een all-in prijs en inclusief lesmateriaal, intensieve scriptiebegeleiding, examen en eventueel herexamen. De uitgebreide inhoud, de benodigde vooropleiding en de informatie over het volgen van de opleiding MVK staan in onze brochure.

Voor het aanvragen van subsidie voor de opleiding Middelbare Veiligheidskunde kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Incompany

Incompany

Lees meer >

Alles is door Kader van A tot Z goed geregeld en je voelt echt de betrokkenheid van Kader

Raymond Derksen Middelbare Veiligheidskunde - MVK

Vakkundig

Met meer dan 25 jaar ervaring staat kennis en kunde bij ons hoog in het vaandel.

Dichtbij

Wij verzorgen opleidingen door het hele land. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Persoonlijk

Wij staan voor persoonlijke aandacht! Door informeel contact en een flexibele instelling, zijn we er echt voor jou als deelnemer.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Samen met jou denken we buiten de bestaande kaders.

Referenties

Ervaringen van anderen

DHL Global Forwarding 30/01/2023

Na afloop van de opleiding merk ik dat ik meer vertrouwen heb in mijn eigen werk, kennis en kunde

Bekijk review
JS Techniek 30/01/2023

Alles is door Kader van A tot Z goed geregeld en je voelt echt de betrokkenheid van Kader

Bekijk review
Omgevingsdienst Haaglanden 30/01/2023

Ik sta nu sterker in mijn schoenen wanneer ik vragen wat betreft veiligheid op mijn bordje krijg!

Bekijk review
Middelbare Veiligheidskunde

Interesse in deze opleiding?

Download de brochure van onze MVK opleiding en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag is en waar een scriptie aan moet voldoen.

Brochure downloaden

Veelgestelde vragen

MVK

MVK betekent Middelbare Veiligheidskunde. De Middelbare Veiligheidskunde opleiding biedt kennis over diverse veiligheidsonderwerpen zoals wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscultuur. Deze opleiding legt de basis om als professioneel Veiligheidskundige werkzaam te zijn.

Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties.

BVK

BVK betekent Basis Veiligheidskunde. Deze opleiding wordt in de markt ook Operationeel Veiligheidskundige of Veiligheidscoördinator genoemd.

QHSE opleiding

Denk dan eens aan de Middelbare Veiligheidskunde en Hogere Veiligheidskunde opleiding van Kader. Quality, Health, Safety & Environment is het dagelijks werk van Kader.

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding

De MVK’er concentreert zich meer op de veiligheid op de werkvloer. De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel ook veilig werkt en de structuur biedt om veiligheid voor de werknemers te beschermen. 

Van MVK naar HVK: waarom zou u?

De Middelbaar Veiligheidskundige is sturend op de werkvloer en veelal praktijkgericht. Een HVK’er heeft echter ook kennis van externe veiligheid, managementsystemen, auditvaardigheden, persoonlijk leiderschap, visie op veiligheidsbeleid en veiligheidscultuur.

HVK

HVK betekent Hogere Veiligheidskunde. Een Hogere Veiligheidskundige beschikt over managementvaardigheden, adviesvaardigheden, voldoende kennis en competenties.

Gerelateerde opleidingen

 • Veiligheidskunde
Bekijk opleiding
 • Overige veiligheidsopleidingen
Bekijk opleiding
 • Arbeidshygiëne
Bekijk opleiding