MVK

Wat is MVK?

MVK betekent Middelbare Veiligheidskunde. De Middelbare Veiligheidskunde opleiding biedt kennis over diverse veiligheidsonderwerpen zoals wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscultuur. De mvk opleiding legt de basis om als professioneel Veiligheidskundige werkzaam te zijn.

Wat is een MVK opleiding?

In de opleiding mvk is veel aandacht voor gevaren herkennen, risico’s inschatten en het als Veiligheidskundige (laten) nemen van passende maatregelen. Het is belangrijk dat een Middelbaar Veiligheidskundige informatie weet te vinden en op de juiste manier kan interpreteren en toepassen in de praktijk. Tevens is de opleiding gericht op de adviesvaardigheden die een toekomstig Veiligheidskundige nodig heeft voor de uitoefening van zijn functie.

Met name de combinatie van adviesvaardigheden, het beschikken over kennis, het hebben van inzicht, het kunnen vinden en analyseren van de benodigde feitelijke kennis en het kunnen presenteren van de resultaten, zijn vaardigheden die cruciaal zijn voor het goed kunnen functioneren als Veiligheidskundige. Deze aspecten staan daarom centraal in de Middelbare Veiligheidskunde opleiding.

Wat doet een Middelbaar Veiligheidskundige?

Wat mag een Middelbaar Veiligheidskundige?

De Middelbaar Veiligheidskundige is binnen de organisatie de spin in het web waar het gaat om het voorbereiden, uitvoeren en adviseren op het gebied van arbeidsomstandigheden. De Veiligheidskundige heeft contacten met interne en externe deskundigen op het gebied van Arbobeleid, gezondheid, verzuim en verzuimbestrijding, preventie en Arbowetgeving.

Wilt u meer informatie over de Middelbare Veiligheidskunde opleiding van Kader? Bezoek de Middelbare Veiligheidskunde pagina of download hier de brochure!

Veel gestelde vragen

MVK

MVK betekent Middelbare Veiligheidskunde. De Middelbare Veiligheidskunde opleiding biedt kennis over diverse veiligheidsonderwerpen zoals wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscultuur. Deze opleiding legt de basis om als professioneel Veiligheidskundige werkzaam te zijn.

Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties.

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding

De MVK’er concentreert zich meer op de veiligheid op de werkvloer. De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel ook veilig werkt en de structuur biedt om veiligheid voor de werknemers te beschermen. 

Van MVK naar HVK: waarom zou u?

De Middelbaar Veiligheidskundige is sturend op de werkvloer en veelal praktijkgericht. Een HVK’er heeft echter ook kennis van externe veiligheid, managementsystemen, auditvaardigheden, persoonlijk leiderschap, visie op veiligheidsbeleid en veiligheidscultuur.

Gerelateerde artikelen

29/06/2023

Startdata Veiligheidskundige opleidingen 2024 staan online!

Lees verder
25/04/2023

Wanneer volg ik welke Veiligheidskundige opleiding?

Lees verder
14/12/2022

Certificatiehandleiding Arbokerndeskundige

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht