Veiligheidskunde

HVK opleiding - Hogere Veiligheidskunde

4.7 / 5
Waarom Kader?
 
 • Dé veiligheidskundige opleider van Nederland!
 • Les van echte vakspecialisten die vanuit de praktijk lesgeven
 • Altijd een locatie bij u in de buurt!
Studieduur 35 dagen
Niveau HBO
Investering €17.649 excl. btw

Beschikbare startdata

wo 11/09/2024 Den Bosch
bijna vol
di 17/09/2024 Ridderkerk
ma 14/10/2024 Amsterdam
Planning aanvragen

Informatieavonden

di 13/08/2024 Digitaal
di 03/09/2024 Digitaal
Brochure downloaden of vraag hier een offerte aan
Over de hvk opleiding

 • Inhoud
 • Voor wie?
 • Studieduur
 • Investering
 • Incompany
Inhoud
Over deze opleiding

Inhoud van de HVK opleiding

Volg de HVK opleiding en breng veiligheid naar een hoger niveau! Na de opleiding Hogere Veiligheidskunde kun jij als professional, zowel intern als extern, ondersteuning verlenen bij het beheersen van (veiligheid)risico’s. Je geeft richting aan het veiligheidsbeleid, kunt complexe risicovolle werkzaamheden managen en bent dé gesprekspartner voor andere (kern)deskundigen en externe toezichthouders. Naast de operationele aspecten krijgen juridische aspecten een steeds belangrijkere rol binnen het werkveld van de Hogere Veiligheidskundige.

Ontdek alles wat je nodig hebt over onze Hoger Veiligheidskundige opleiding in onze informatieve brochure. Of je nu op zoek bent naar gedetailleerde opleiding beschrijvingen, wat kost een HVK opleiding of inschrijvingsinstructies, je vindt het allemaal hier

 

Voor wie?
Geschikt voor mij?

Is de HVK opleiding geschikt voor mij?

De opleiding HVK is geschikt voor professionals die streven naar een specialisatie in veiligheidsmanagement. De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel veilig werkt en de structuur biedt om veiligheid voor de werknemers te borgen. Wil jij de volgende stap in je carrière zetten ben je benieuwd naar de toelatingseisen? Deze vind je uitgebreid in onze brochure.

Hobéon SKO

Onze Hogere Veiligheidskunde opleiding is een door Hobéon SKO toegelaten opleiding. De Stichting Hobéon SKO ziet als certificerende instelling toe op de kwaliteit van de opleiding. Hobéon SKO geeft op verzoek van het ministerie tevens de certificaten van vakbekwaamheid af voor de Arbokerndeskundigen. De gecertificeerde Hogere Veiligheidskundige staat genoemd als één van de Arbokerndeskundigen in de Arbowet.

Studieduur

Studieduur

De HVK opleiding bestaat uit 35 lesdagen gedurende één vaste lesdag per week, gevolgd door het examen en scriptieverdediging. In de schoolvakanties worden de lessen opgeschoven.

Investering
HVK opleiding kosten

Investering

De investering bedraagt €17.649 excl. btw. Dit is een all-in prijs en inclusief lesmateriaal, intensieve scriptiebegeleiding, examen en eventueel herexamen. De uitgebreide inhoud, de benodigde vooropleiding en de informatie over het volgen van de opleiding HVK staan in onze brochure.

Voor het aanvragen van subsidie voor de opleiding Hogere Veiligheidskunde kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Incompany

Incompany

Lees meer >

Kwalitatief een goede opleiding waarbij veel kennis aanwezig is van mensen uit de praktijk.

Christa Van Spronsen Hogere Veiligheidskunde - HVK

Vakkundig

Met meer dan 25 jaar ervaring staat kennis en kunde bij ons hoog in het vaandel.

Dichtbij

Wij verzorgen opleidingen door het hele land. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Persoonlijk

Wij staan voor persoonlijke aandacht! Door informeel contact en een flexibele instelling, zijn we er echt voor jou als deelnemer.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Samen met jou denken we buiten de bestaande kaders.

Referenties

Ervaringen van anderen

Adviesbureau van Spronsen - Christa Van Spronsen 20/08/2021

Een zelfreflectie kan je op een ander pad brengen

Bekijk review
Alert 17/08/2021

Deze opleiding geeft mij nieuwe kansen voor in de toekomst

Bekijk review
Alliander HVK - Renee Awater 17/08/2021

Door de gespecialiseerde docenten kun je diep op de inhoud in gaan.

Bekijk review
Hogere Veiligheidskunde

Interesse in deze opleiding?

Download de brochure van onze HVK opleiding en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag en waar een scriptie aan moet voldoen.

Brochure downloaden

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding

De MVK’er concentreert zich meer op de veiligheid op de werkvloer. De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel ook veilig werkt en de structuur biedt om veiligheid voor de werknemers te beschermen. 

Van MVK naar HVK: waarom zou u?

De Middelbaar Veiligheidskundige is sturend op de werkvloer en veelal praktijkgericht. Een HVK’er heeft echter ook kennis van externe veiligheid, managementsystemen, auditvaardigheden, persoonlijk leiderschap, visie op veiligheidsbeleid en veiligheidscultuur.

MVK

MVK betekent Middelbare Veiligheidskunde. De Middelbare Veiligheidskunde opleiding biedt kennis over diverse veiligheidsonderwerpen zoals wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscultuur. Deze opleiding legt de basis om als professioneel Veiligheidskundige werkzaam te zijn.

Kerndeskundige

De 4 kerndeskundigen die in de Arbowetgeving worden benoemd zijn de Bedrijfsarts, Arbeidshygiënist (AH’er), Veiligheidskundige(HVK’er)
Arbeids- en organisatiedeskundige (A&O’er)

Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties.

BVK

BVK betekent Basis Veiligheidskunde. Deze opleiding wordt in de markt ook Operationeel Veiligheidskundige of Veiligheidscoördinator genoemd.

HVK

HVK betekent Hogere Veiligheidskunde. Een Hogere Veiligheidskundige beschikt over managementvaardigheden, adviesvaardigheden, voldoende kennis en competenties.

Arbodeskundige

Een arbodeskundige is iemand die adviseert over het verbeteren van de arbeidsomstandigheden binnen een bedrijf. Arbodeskundige is geen functietitel, maar een verzamelnaam. Welke arbodeskundigen zijn verplicht en hoe kiest u de juiste?

Gerelateerde opleidingen

 • Veiligheidskunde
Bekijk opleiding
 • Arbeidshygiëne
Bekijk opleiding
 • Overige arbo
Bekijk opleiding