Veiligheid

Waarom een VCA diploma?

Het VCA examen en het behalen van een VCA diploma is een eis binnen VCA en VCU gecertificeerde bedrijven. Ook kan het een eis zijn van opdrachtgevers. Medewerkers horen goede instructies te krijgen om ongevallen en incidenten te beperken. Een ongeval of incident betekent voor de werkgever namelijk altijd verlies. Naast mogelijke letsels kosten herstelwerkzaamheden en het uitzoeken van aansprakelijkheid veel tijd.

Hoe lang is een VCA diploma geldig?

Een VCA diploma is tien jaar geldig. Dit diploma staat, binnen 15 werkdagen na de examendatum, ook geregistreerd in het Centraal Diploma Register VCA (CDR).

Hoe check ik of een werknemer al een VCA-diploma heeft?

Ieder VCA-diploma staat geregistreerd in het Centraal Diploma Register (CDR). Controleren of je collega een geldig VCA-diploma heeft (B-VCA, VOL-VCA of VIL-VCU)? Doorzoek het CDR met de achternaam en geboortedatum van je medewerker.

Wat is het verschil tussen een VCA diploma en VCA certificering?

Een VCA diploma is voor personen die een VCA cursus met voldoende resultaat afronden. Dit heet de VCA persoonscertificering. Een VCA certificaat is voor bedrijven die werken met een VGM systeem dat voldoet aan de wettelijke regels rond veiligheid, gezondheid en milieu. Dit heet de VCA bedrijfscertificering.

Download brochure

Download de brochure voor onze VCA opleidingen en lees meer over de onderwerpen die aan bod komen, het VCA examen en de geldigheid van het VCA diploma.

Download brochure

Gerelateerde artikelen