Overige management en communicatie

Training Effectief Communiceren

Studieduur 2 dagen
Niveau MBO+
Investering €847 excl. btw

Beschikbare startdata

wo 11/09/2024 Zeist
Planning aanvragen
Brochure downloaden of vraag hier een offerte aan
Over deze training

  • Inhoud
  • Voor wie?
  • Studieduur
  • Investering
  • Incompany
Inhoud
Over deze training

Inhoud van de training Effectief Communiceren

Een veilige en gezonde werkomgeving is helaas niet overal realiteit. Uit ongevalsonderzoek blijkt dat onveilig gedrag vaak een rol speelt bij een ongeval. Het gedrag van een persoon op de werkvloer is sterk verbonden met de wijze waarop communicatie over veilig werken plaats vindt. 

Het effect van communicatie wordt bepaald door de inhoudelijke kwaliteit van de 'boodschap' en door de acceptatie van deze boodschap door de ontvanger. Jouw stijl van communicatie en het gedrag wat je vertoont bepalen hoe anderen op jou reageren. Ervaar je signalen van onbegrip, weerstand of irritaties op de werkvloer over adviezen die je geeft? Wil je jezelf sterker neerzetten in je organisatie en zelfbewuster communiceren? Dan is deze training iets voor jou!

Voor wie?
Geschikt voor mij?

Is de training Effectief Communiceren geschikt voor mij?

De training Effectief Communiceren leert veiligheidskundigen, arbeidshygienisten en andere arboprofessionals zoals preventiemedewerkers, KAM-medewerkers en HSE-medewerkers om daadrkachtiger en zelfverzekerder over te komen in gesprekken met medewerkers en het management. 

De training is op MBO+ niveau en is bedoeld voor iedereen die werkzaam is als arbo-professional en weleens het gevoel heeft verkeerd te worden begrepen, de boodschap graag helder wil overbrengen zonder de ander uit het oog te verliezen, weerstand op veiligheid ervaart in de organisatie en/of zelfverzekerder wil overkomen in communicatie.

Studieduur

Studieduur

De studieduur van deze training bedraagt 2 lesdagen.

Investering

Investering

De financiele investering voor deze training bedraagt € 847,- per persoon, exclusief btw.

Incompany

Incompany

Lees meer >

Vakkundig

Met meer dan 25 jaar ervaring staat kennis en kunde bij ons hoog in het vaandel.

Dichtbij

Wij verzorgen opleidingen door het hele land. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Persoonlijk

Wij staan voor persoonlijke aandacht! Door informeel contact en een flexibele instelling, zijn we er echt voor jou als deelnemer.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Samen met jou denken we buiten de bestaande kaders.

Effectief Communiceren

Interesse in deze training?

Download onze brochure en ontvang alle informatie die je nodig hebt over onze training Effectief Communiceren. 

Brochure downloaden

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding

De MVK’er concentreert zich meer op de veiligheid op de werkvloer. De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel ook veilig werkt en de structuur biedt om veiligheid voor de werknemers te beschermen. 

Van MVK naar HVK: waarom zou u?

De Middelbaar Veiligheidskundige is sturend op de werkvloer en veelal praktijkgericht. Een HVK’er heeft echter ook kennis van externe veiligheid, managementsystemen, auditvaardigheden, persoonlijk leiderschap, visie op veiligheidsbeleid en veiligheidscultuur.

HVK

HVK betekent Hogere Veiligheidskunde. Een Hogere Veiligheidskundige beschikt over managementvaardigheden, adviesvaardigheden, voldoende kennis en competenties.

Kerndeskundige

De 4 kerndeskundigen die in de Arbowetgeving worden benoemd zijn de Bedrijfsarts, Arbeidshygiënist (AH’er), Veiligheidskundige(HVK’er)
Arbeids- en organisatiedeskundige (A&O’er)

Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties.

MVK

MVK betekent Middelbare Veiligheidskunde. De Middelbare Veiligheidskunde opleiding biedt kennis over diverse veiligheidsonderwerpen zoals wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscultuur. Deze opleiding legt de basis om als professioneel Veiligheidskundige werkzaam te zijn.

Arbeidshygiëne

Arbeidshygiëne is de toegepaste wetenschap, welke zich richt op het geheel van belastende factoren dat in of door de werksituatie kan ontstaan en dat de gezondheid en/of het welzijn van de werkende mens en/of zijn nageslacht kan beïnvloeden.

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap is een heel breed begrip. Een goed werkgever ontslaat collega’s niet zomaar, betaalt op tijd, zorgt voor voldoende pauzes, biedt opleidingsmogelijkheden enzovoorts.