Gevaarlijke stoffen

Veilig omgaan met lachgascilinders

Waarom Kader?
 
  • Hoog slagingspercentage door intensieve begeleiding
  • Iedere docent is specialist in zijn vakgebied
Studieduur 1 dagdeel
Niveau Praktische trainingen

Beschikbare startdata

Geen opleidingen beschikbaar
Vraag hier een offerte aan
Over deze training

  • Inhoud
  • Voor wie?
  • Studieduur
  • Investering
  • Incompany
Inhoud
Over deze training

Inhoud van de training Veilig omgaan met lachgascilinders

Steeds meer gemeenten zien het aantal illegale dumpingen van lachgascilinders in de openbare ruimte en bij het restafval flink stijgen. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Sinds 1 januari 2023 valt lachgas voor recreatief gebruik onder de Opiumwet, sindsdien worden er steeds meer lachgascilinders gedumpt. Om risico's te beperken is het belangrijk dat je weet hoe je om moet gaan met lachgascilinders en het vervoer hiervan.

Daarnaast bepaald hoofdstuk 1.3. van het ADR dat alle personen die werkzaam zijn of betrokkenen zijn bij het vervoer van gevaarlijke goederen, moeten zijn opgeleid, al naar gelang de eisen die het vervoer van gevaarlijke goederen aan hun verantwoordelijkheden en taken stelt.

Na deelname ontvang je een persoonlijk, digitaal certificaat. Dit certficaat heeft een adviesgeldigheidsduur van 5 jaar.

Voor wie?
Geschikt voor mij?

Is de training Veilig omgaan met lachgascilinders geschikt voor mij?

De training is bestemd voor medewerkers die beroepsmatig met lachgascilinders in aanraking kunnen komen. Denk aan buitendienstmedewerkers, medewerkers op het depot, handhavers en BOA's. 

Studieduur

Studieduur

De studieduur van deze training is 1 dagdeel.

Investering

Investering

De financiele investering voor deze cursus bedraagt € 495,- per persoon, exclusief btw.

Incompany

Incompany

Lees meer >

Vakkundig

Met meer dan 25 jaar ervaring staat kennis en kunde bij ons hoog in het vaandel.

Dichtbij

Wij verzorgen opleidingen door het hele land. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Persoonlijk

Wij staan voor persoonlijke aandacht! Door informeel contact en een flexibele instelling, zijn we er echt voor jou als deelnemer.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Samen met jou denken we buiten de bestaande kaders.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding

De MVK’er concentreert zich meer op de veiligheid op de werkvloer. De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel ook veilig werkt en de structuur biedt om veiligheid voor de werknemers te beschermen. 

Van MVK naar HVK: waarom zou u?

De Middelbaar Veiligheidskundige is sturend op de werkvloer en veelal praktijkgericht. Een HVK’er heeft echter ook kennis van externe veiligheid, managementsystemen, auditvaardigheden, persoonlijk leiderschap, visie op veiligheidsbeleid en veiligheidscultuur.

HVK

HVK betekent Hogere Veiligheidskunde. Een Hogere Veiligheidskundige beschikt over managementvaardigheden, adviesvaardigheden, voldoende kennis en competenties.

Kerndeskundige

De 4 kerndeskundigen die in de Arbowetgeving worden benoemd zijn de Bedrijfsarts, Arbeidshygiënist (AH’er), Veiligheidskundige(HVK’er)
Arbeids- en organisatiedeskundige (A&O’er)

Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties.

MVK

MVK betekent Middelbare Veiligheidskunde. De Middelbare Veiligheidskunde opleiding biedt kennis over diverse veiligheidsonderwerpen zoals wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscultuur. Deze opleiding legt de basis om als professioneel Veiligheidskundige werkzaam te zijn.

Arbeidshygiëne

Arbeidshygiëne is de toegepaste wetenschap, welke zich richt op het geheel van belastende factoren dat in of door de werksituatie kan ontstaan en dat de gezondheid en/of het welzijn van de werkende mens en/of zijn nageslacht kan beïnvloeden.

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap is een heel breed begrip. Een goed werkgever ontslaat collega’s niet zomaar, betaalt op tijd, zorgt voor voldoende pauzes, biedt opleidingsmogelijkheden enzovoorts.