Psa

Cursus Effectief beleid op Psychosociale arbeidsbelasting

Waarom Kader?
 
  • Overheid: beleid PSA is verplicht
  • Onderzoek werkdruk en ongewenste omgangsvormen
  • Ken de maatregelen voor aanpak
Studieduur 2 dagen
Niveau MBO+
Investering €995 excl. btw

Beschikbare startdata

do 05/06/2025 Zeist
do 09/10/2025 Zeist
di 25/11/2025 Harderwijk
Planning aanvragen
Brochure downloaden of vraag hier een offerte aan
Over deze opleiding

  • Inhoud
  • Voor wie?
  • Studieduur
  • Investering
  • Incompany
Inhoud
Over deze training

Inhoud van de training Effectief beleid op PSA

Ieder bedrijf moet een beleid hebben op werkdruk en ongewenste omgangsvormen, zo stelt de Arbowet. Maar hoe zet je zo’n beleid op? Waar begin je überhaupt?

Zowel werkdruk als omgangsvormen kunnen een belangrijke oorzaak zijn voor werkstress. Dit is één van de belangrijkste oorzaken van verzuim vandaag de dag. Daarnaast staat het thema door alle ontwikkelingen op het gebied van ongewenste omgangsvormen in alle schijnwerpers. Alle reden dus om hier als bedrijf mee aan de slag te gaan.

Binnen deze cursus leer je het toepassingsgebied van PSA nader te verkennen. Wat zijn manieren om PSA in beeld te brengen? Welke zaken dien je als organisatie zeker in te regelen? En misschien wel het belangrijkste; ‘Hoe kom je tot goede maatwerkoplossingen voor jouw organisatie?’

Goed om te weten: Deze training is door de LVV geaccrediteerd voor 16 uur.

Doel van de opleiding
Je kunt een beleid opzetten op het gebied van werkdruk en (on)gewenste omgangsvormen. Je weet hoe je dit risicogebied nader in kaart kunt brengen. Daarnaast krijg je praktische handvatten hoe je individuele medewerkers of leidinggevenden kunt ondersteunen op deze thema’s.

Brochure Effectief beleid op Psychosociale arbeidsbelasting

Wil je alles weten over onze training Effectief beleid op psychosociale arbeidsbelasting? Je leest het in onze brochure.

Voor wie?
Geschikt voor mij?

Is de training Effectief beleid op PSA geschikt voor mij?

Deze training is bij uitstek geschikt voor mensen die werkzaam zijn als arbo-coördinator en -adviseur, preventiemedewerker, vertrouwenspersoon, OR-lid, beleidsmedewerker P&O, werkplekadviseur, veiligheidskundige en arbeidshygiënist.

Studieduur

Studieduur

De studieduur van deze training is 2 dagen.

Investering

Investering

De financiële investering voor deze training bedraagt € 995 per persoon, excl. btw. Dit is inclusief lunch en lesmateriaal. 

Incompany

Incompany

Lees meer >

Vakkundig

Met meer dan 25 jaar ervaring staat kennis en kunde bij ons hoog in het vaandel.

Dichtbij

Wij verzorgen opleidingen door het hele land. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Persoonlijk

Wij staan voor persoonlijke aandacht! Door informeel contact en een flexibele instelling, zijn we er echt voor jou als deelnemer.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Samen met jou denken we buiten de bestaande kaders.

Effectief beleid op Psychosociale Arbeidsbelasting

Interesse in deze opleiding?

Download onze brochure en ontvang uitgebreide informatie over de lesdagen en de toegevoegde waarde voor jouw carriere. 

Brochure downloaden

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding

De MVK’er concentreert zich meer op de veiligheid op de werkvloer. De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel ook veilig werkt en de structuur biedt om veiligheid voor de werknemers te beschermen. 

Van MVK naar HVK: waarom zou u?

De Middelbaar Veiligheidskundige is sturend op de werkvloer en veelal praktijkgericht. Een HVK’er heeft echter ook kennis van externe veiligheid, managementsystemen, auditvaardigheden, persoonlijk leiderschap, visie op veiligheidsbeleid en veiligheidscultuur.

HVK

HVK betekent Hogere Veiligheidskunde. Een Hogere Veiligheidskundige beschikt over managementvaardigheden, adviesvaardigheden, voldoende kennis en competenties.

Kerndeskundige

De 4 kerndeskundigen die in de Arbowetgeving worden benoemd zijn de Bedrijfsarts, Arbeidshygiënist (AH’er), Veiligheidskundige(HVK’er)
Arbeids- en organisatiedeskundige (A&O’er)

Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties.

MVK

MVK betekent Middelbare Veiligheidskunde. De Middelbare Veiligheidskunde opleiding biedt kennis over diverse veiligheidsonderwerpen zoals wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscultuur. Deze opleiding legt de basis om als professioneel Veiligheidskundige werkzaam te zijn.

Arbeidshygiëne

Arbeidshygiëne is de toegepaste wetenschap, welke zich richt op het geheel van belastende factoren dat in of door de werksituatie kan ontstaan en dat de gezondheid en/of het welzijn van de werkende mens en/of zijn nageslacht kan beïnvloeden.

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap is een heel breed begrip. Een goed werkgever ontslaat collega’s niet zomaar, betaalt op tijd, zorgt voor voldoende pauzes, biedt opleidingsmogelijkheden enzovoorts.