Overige arbo

Casemanagement opleiding

Waarom Kader?
 
  • Leer sturen op verzuim
  • Kennis specifieke verzuim problematiek
  • Leer hoe je de wetgeving toe moet passen
Studieduur 6 dagen
Niveau MBO+
Investering €2.195 excl. btw

Beschikbare startdata

do 26/09/2024 Zeist
Planning aanvragen
Brochure downloaden of vraag hier een offerte aan
Over deze opleiding

  • Inhoud
  • Voor wie?
  • Studieduur
  • Investering
  • Incompany
Inhoud
Over deze opleiding

Inhoud van de Casemanagement opleiding

Jij als casemanager bent dé professional bij verzuim, ziekte en arbeidsongeschiktheid. Je voert de totale regie. Je zorgt ervoor dat iedereen zijn taken uitvoert én verantwoordelijkheden neemt. Schade moet worden beperkt. Dit vereist gespecialiseerde kennis, overtuiging én begeleiding. Behalve actuele kennis van relevante wet- en regelgeving, protocollen, polissen en lopende contracten beschikt de casemanager over de nodige competenties.

Het doel van de opleiding is het professionaliseren van casemanagement bij verzuim en re-integratie zodat het bedrijf waar je werkzaam bent zo min mogelijk heeft te lijden onder uitval van haar werknemers. Het kennen van wet- en regelgeving en geldende richtlijnen. Herkennen van rollen en taken. Inzicht krijgen in kosten & baten. Beheersen van procesmanagement en intervisiemodellen. Gespreksvaardig zijn in het houden van (complexe) verzuim-, casemanagement- én adviesgesprekken.

Voor wie?
Geschikt voor mij?

Is de Casemanagement opleiding geschikt voor mij?

Ben jij een ervaren casemanager of juist net begonnen in dit mooie vakgebied? Dat maakt voor deze opleiding niet uit. Of je nou jarenlange ervaring hebt, of net begonnen bent en je graag wilt ontwikkelen, je bent evengoed welkom bij onze opleiding Casemanagement! Het functieprofiel dat het best bij deze opleiding past beschrijven we als: Casemanager verzuim of medewerker P&O.

Studieduur

Studieduur

De studieduur van de Casemanagement opleiding is 6 dagen.

Investering

Investering

De financiële investering voor de Casemanagement opleiding bedraagt € 2.195,- per persoon, exclusief btw.

Incompany

Incompany

Lees meer >

Vakkundig

Met meer dan 25 jaar ervaring staat kennis en kunde bij ons hoog in het vaandel.

Dichtbij

Wij verzorgen opleidingen door het hele land. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Persoonlijk

Wij staan voor persoonlijke aandacht! Door informeel contact en een flexibele instelling, zijn we er echt voor jou als deelnemer.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Samen met jou denken we buiten de bestaande kaders.

Casemanagement opleiding

Interesse in deze opleiding?

Download de brochure van onze opleiding Casemanagement en ontvang uitgebreide informatie over de opleiding.

Brochure downloaden

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding

De MVK’er concentreert zich meer op de veiligheid op de werkvloer. De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel ook veilig werkt en de structuur biedt om veiligheid voor de werknemers te beschermen. 

Van MVK naar HVK: waarom zou u?

De Middelbaar Veiligheidskundige is sturend op de werkvloer en veelal praktijkgericht. Een HVK’er heeft echter ook kennis van externe veiligheid, managementsystemen, auditvaardigheden, persoonlijk leiderschap, visie op veiligheidsbeleid en veiligheidscultuur.

HVK

HVK betekent Hogere Veiligheidskunde. Een Hogere Veiligheidskundige beschikt over managementvaardigheden, adviesvaardigheden, voldoende kennis en competenties.

Kerndeskundige

De 4 kerndeskundigen die in de Arbowetgeving worden benoemd zijn de Bedrijfsarts, Arbeidshygiënist (AH’er), Veiligheidskundige(HVK’er)
Arbeids- en organisatiedeskundige (A&O’er)

Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties.

MVK

MVK betekent Middelbare Veiligheidskunde. De Middelbare Veiligheidskunde opleiding biedt kennis over diverse veiligheidsonderwerpen zoals wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscultuur. Deze opleiding legt de basis om als professioneel Veiligheidskundige werkzaam te zijn.

Arbeidshygiëne

Arbeidshygiëne is de toegepaste wetenschap, welke zich richt op het geheel van belastende factoren dat in of door de werksituatie kan ontstaan en dat de gezondheid en/of het welzijn van de werkende mens en/of zijn nageslacht kan beïnvloeden.

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap is een heel breed begrip. Een goed werkgever ontslaat collega’s niet zomaar, betaalt op tijd, zorgt voor voldoende pauzes, biedt opleidingsmogelijkheden enzovoorts.