Veiligheid

Veiligheidskunde

Download brochure

Download de brochure van het geselecteerde thema

Download brochure

Veiligheidskundige opleidingen

  • Veiligheidskunde
Bekijk opleiding
  • Veiligheidskunde
Bekijk opleiding
  • Veiligheidskunde
Bekijk opleiding

Ook binnen jouw organisatie speelt veiligheid een steeds belangrijkere rol. Het belang om gevaren te herkennen, risico’s in te schatten en passende maatregelen te nemen, wordt dagelijks groter. Opdrachtgevers eisen dat er aantoonbaar veilig gewerkt wordt, maar ook werknemers zijn zich steeds beter bewust van het belang van veilig werken.

Wat doet de Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties. Welke (in) directe risico’s lopen collega’s en welk risico loopt de omgeving bij het uitvoeren van de werkzaamheden binnen jouw organisatie? Zie jij de risico’s en weet je er op de juiste manier mee om te gaan? Een Veiligheidskundige opleiding gaat je hierbij helpen! Om de risico’s binnen de organisatie goed in kaart te brengen, is (hulp van) een Veiligheidskundige absoluut noodzakelijk.

Opleiding Veiligheidskunde

Wil jij jezelf specialiseren in veiligheid en wil je veiligheid naar een hoger niveau tillen? Kies voor Basis-Middelbare- of Hogere Veiligheidskunde. Er is altijd een opleiding die bij jou past!

Veiligheidskunde is al ruim 25 jaar het dagelijks werk van Kader. Docenten zijn naast hun werk als docent dagelijks actief als Veiligheidskundige. Met deze praktijkervaring bieden wij een duidelijke meerwaarde tijdens de lessen. Een persoonlijke aanpak vinden we hierin erg belangrijk. Er is veel aandacht voor jouw persoonlijke leerdoelen en we starten op meerdere locaties binnen Nederland, zodat er altijd een locatie bij jou in de buurt is.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding

De MVK’er concentreert zich meer op de veiligheid op de werkvloer. De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel ook veilig werkt en de structuur biedt om veiligheid voor de werknemers te beschermen. 

Van MVK naar HVK: waarom zou u?

De Middelbaar Veiligheidskundige is sturend op de werkvloer en veelal praktijkgericht. Een HVK’er heeft echter ook kennis van externe veiligheid, managementsystemen, auditvaardigheden, persoonlijk leiderschap, visie op veiligheidsbeleid en veiligheidscultuur.

Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties.