Zij-instromers op weg naar EP adviseur

Kamp je ook met een tekort aan gecertificeerde energieprestatieadviseurs? Kader kan je nieuwe collega's omscholen of bijscholen. Dit opleidingstraject is op basis van je wensen en de leerbehoeften van je deelnemers. Samen met jou bepalen we wat, waar en wanneer je team gaat leren. En hoe: klassikaal, online, op de werkplek of een combinatie daarvan.

Kan iedereen een EP opleiding volgen?

Een energieprestatieadviseur neemt diverse bouwkundige en installatietechnische elementen op die van invloed zijn op de bepaling van de energieprestatie van een gebouw. Daarbij is voorkennis handig. Voor de W-opleidingen op MBO niveau, voor de U opleidingen op HBO niveau. Kennis weggezakt? Of wel bouwkundig maar niet installatietechnisch geschoold? Of omgekeerd? Bij Kader verwerken we de basiskennis van bouwkunde en installatietechniek in je opleiding op maat.

Susteen koos voor een opleiding op maat

Een organisatie die koos voor een op maat gemaakte opleiding van Kader is Susteen. Deze energieadviseurs helpt mensen met het verduurzamen van hun woning én met het opstellen van een verplicht energielabel. De adviseurs hebben hiervoor een EP-W/B-diploma nodig. Michel de Lange, manager advies en kwaliteit bij Susteen: “Er is veel vraag naar dit soort gediplomeerde adviseurs, maar ze zijn lastig te vinden. Daarom komt het goed uit dat Kader, net als wij, samenwerkt met UWV. Via ons opleidingstraject kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt straks bij ons aan de slag.”

“Kwaliteit van docent is hoog”

Susteen liet via Kader meerdere groepen toekomstige medewerkers online opleiden. Zij leren hoe je een woning opneemt om op een betrouwbare manier het energielabel te bepalen. “Zo leren de toekomstige collega’s elkaar meteen kennen. De deelnemers hebben ook een appgroep en dat werkt heel stimulerend. De drempel om vragen te stellen en samen te werken is laag. De docent zit ook in de appgroep en deelt daar regelmatig kennis.” Michel over de docent: “De kwaliteiten van de Kader-docenten is altijd erg hoog. Dat horen wij ook van mensen in ons netwerk. Onze collega’s zijn erg tevreden en vinden hun docent heel bekwaam. Dat vind ik heel belangrijk.”

Benieuwd naar een energieopleiding op maat?

Wil je energieprestatieadviseurs laten opleiden? Op een manier die bij je organisatie past? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op om je wensen te bespreken.

Actueel

Onze nieuwste artikelen

10/04/2024

Zwendel met VCA-diploma's: Arbeidsinspectie maakt zich zorgen

Lees verder
10/04/2024

Kader Academy breidt opleidingsaanbod uit met integratie Etop

Lees verder
10/04/2024

Werknemer klaagt werkgever aan voor opgelopen schade, maar wanneer is iets een bedrijfsongeval?

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht