VCA-cursus volgen? Dat kan online!

Klassikale opleidingen liggen momenteel stil. Maar uw organisatie staat natuurlijk niet stil. Hoe moet dat als u nieuwe collega’s wilt laten bijscholen over veilig werken? Of als het tijd is voor een VCA-hercertificering? Dan is onze online cursus VCA(zelfstudie) een uitkomst.

Denkt u bij arbeidsrisico’s vooral aan de bouw, installatietechniek, elektrotechniek, petrochemie of schildersbedrijven? De specialisten in deze sectoren werken veel op bouwterreinen, werkplaatsen, in fabrieken en bij installaties. Daar kan inderdaad risico zijn op explosies, brand of letsel. Maar ook op minder risicovolle locaties, zoals scholen of kantoren, is kennis van veiligheid cruciaal. Want bedrijfsongevallen wilt u te allen tijde voorkomen. Kunnen uw medewerkers al onveilige situaties en handelingen herkennen en hun werkzaamheden veilig uitvoeren?

Veilig laten opleiden

Met kennis van basisveiligheid kan uw team veilig, gezond en milieuvriendelijk werken. Een VCA-diploma is een bewijs van die kennis. Sommige opdrachtgevers eisen daarom zelfs dat uw medewerkers VCA-gecertificeerd zijn en dus veilig kunnen werken. Maar klassikaal bijleren over veiligheid is nu even niet mogelijk. Daarom biedt Kader u een online VCA-opleiding, zodat u kunt blijven voldoen aan de VCA-verplichting.

Online cursus VCA

VCA Online is met een inlogcode te volgen via de digitale leeromgeving Mijn Kader. De deelnemer bestudeert het online lesmateriaal en de oefentoetsen vanaf de eigen computer. Geheel in eigen tempo, waar en wanneer hij of zij wil. Gemiddeld duurt dat zo’n 5 tot 7 uur. Het lesmateriaal voldoet aan de eindtermen van het Centraal College van Deskundigen VCA (CCVD-VCA). U weet dus zeker dat uw collega’s bij Kader een goede VCA-opleiding volgen.

 

Inhoud van de online VCA-opleiding

De deelnemer volgt bij Kader een combinatie van 3 online VCA-opleidingen in één: Basisveiligheid VCA, VOL VCA en VIL VCU. Bij iedere paragraaf staat bij welke VCA-training de lesstof hoort. De gehele opleiding VCA Online bestaat uit 15 modules.

VCA Online: overzichtelijk en behapbaar

Tijdens de online VCA-opleiding komt veel theorie aan bod, daar ontkomen we niet aan. Maar we hebben de lesstof wel zo behapbaar mogelijk gemaakt. Zo staan er bijvoorbeeld aan het eind van ieder hoofdstuk oefenvragen en een samenvatting van de belangrijkste punten. Voor vragen over de lesstof kan de deelnemer altijd de persoonlijke opleidingscoördinator benaderen. Die geeft dan zo snel mogelijk antwoord.

Proefexamen en landelijk erkend VCA-examen

Om te checken of alles is begrepen, kan de deelnemer aan het eind van de opleiding een online proefexamen doen. Daarna is het tijd voor het landelijk erkende VCA-examen. Het moment en de locatie mag de deelnemer zelf kiezen. Wij sturen hiervoor een lijst met alle examenmogelijkheden in de buurt. Wij melden hem of haar vervolgens aan bij het examenbureau. De examens vinden vanzelfsprekend geheel coronaproof plaats.

VCA-diploma

Geslaagd voor het examen? Dan ontvangt de deelnemer het VCA-diploma. Dit diploma is 10 jaar geldig en staat ook geregistreerd in het Nederlands Centraal Diploma Register VCA. Het VCA-diploma is hét bewijs dat uw medewerker risicovolle werkzaamheden op een veilige en gezonde manier kan uitvoeren.

Inschrijven voor VCA Online

Uw medewerkers ook veiliger laten werken? Tijdens onze online VCA-opleiding leren deelnemers in hun eigen tempo meer over alle aspecten van veiligheid. Lees meer over de opleiding VCA Online.

Actueel

Onze nieuwste artikelen

27/05/2024

Warmtepompsubsidie komt vooral terecht bij mensen met veel geld

Lees verder
17/05/2024

Hoe gevaarlijk is geluid op de werkvloer?

Lees verder
17/05/2024

Ongepaste seksrelaties reden voor ontslag?

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht