Vakbeurs Energie 2021: een terugblik

De Brabanthallen in ’s Hertogenbosch vormden op 12, 13 en 14 oktober dit jaar het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland met ruim 20.000 bezoekers. De Vakbeurs Energie ging over de energietransitie in de gebouwde omgeving. Wij verzorgden met veel plezier drie goedbezochte programmaonderdelen.

Kwaliteitsborging en energielabels: de optimale dossieropbouw 

Als vervolg op het succesvolle webinar van 16 juni over Kwaliteitsborging bij energielabels bracht Kader Group samen met InstallQ en de Certificerende Instellingen opnieuw een interessant programma over de transitie naar de nieuwe bepalingsmethodiek volgens de NTA 8800. Dit keer stond het projectdossier centraal. Deze sessie bracht een aantal goede conclusies:  

• Het ontwikkelen van een standaard voor het projectdossier zou een grote verbetering zijn; 

• Het zoeken naar een passende kwaliteitsverklaring kost onevenredig veel tijd; 

• Het bewaren van digitale bestanden als bewijslast die al op andere plaatsen bewaard worden kost zeer veel data en is daarmee milieubelastend. 

Energielabel C en behalen duurzaamheidsdoelen 

Een ander programmaonderdeel dat we samen met Willem Relou van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en trainer Arjan Bertelink van SGS Search organiseerden, was ‘Nog 14 maanden te gaan: Energielabel C verplichting voor kantoren’ . Gelinkt aan de Masterclass Energielabel C verplichting voor kantoren, namen we de noodzakelijke stappen in de komende maanden door met een goed gevuld Energietheater.  

Data en analyse: onmisbaar voor uw duurzaamheidsdoelen

Onze collega Dirk de Knecht vertelde samen met Jun Escano van Schneider Electric over het nut van data en analyse bij het behalen van duurzaamheidsdoelen in het Industrietheater.  We ondersteunen sinds enige tijd samen met Schneider Electric bedrijven in het bereiken van duurzaamheidsdoelen door enerzijds hard- en softwareoplossingen en anderzijds advies en begeleiding bij certificering. Leuk dit ook live toe te kunnen lichten! 

Heb je de presentatie van Kader gemist? Laat het ons weten via energie@kader.nl en we mailen ze je toe.

Actueel

Onze nieuwste artikelen

12/06/2024

RIVM breidt lijst met potentieel 'Zeer Zorgwekkende Stoffen' uit

Lees verder
12/06/2024

Een tatoeage op het werk: hoe zit dat?

Lees verder
12/06/2024

Derde van de Nederlandse woningen heeft Energielabel A

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht