KAM coördinator – De intrinsieke motivatie van organisaties om te verbeteren!

Het voeren van een sterk en structureel KAM-beleid (Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieubeleid) wordt binnen organisaties steeds belangrijker. Dit komt voort vanuit toenemende wet- en regelgeving, maar vooral vanuit de intrinsieke motivatie van organisaties om te verbeteren. Veel organisaties stellen dan een KAM coördinator aan.

De KAM coördinator of KAM manager wordt ook wel QHSE manager genoemd. QHSE staat voor Quality, Health, Safety en Environment. De KAM coördinator is binnen de organisatie de spin in het web, waar het gaat om kwaliteitszaken, arboaangelegenheden en milieuzaken. Hij heeft contacten met externe deskundigen op het gebied van kwaliteit, arbeidsveiligheid en milieu en weet de risico’s op deze terreinen in kaart te brengen en de organisatie op deze terreinen te versterken. Daarnaast zorgt de KAM coördinator voor het beheer van het managementsysteem van de organisatie.

Wilt u aan de slag als KAM coördinator? Volg dan de opleiding KAM coördinator van Kader. Kwaliteit, Arbo en Milieu behoren tot ons dagelijks werk. De (nieuwe) KAM coördinator opleiding is opgezet vanuit deze jarenlange praktijkervaring. We gaan aan de slag met de drie KAM thema’s en uw motivatie om de organisatie (verder) te verbeteren.

Kwaliteit

Verhoog het kwaliteitsbewustzijn binnen uw organisatie. U leert wat het belang is van kwaliteitsmanagement en weet hoe u een kwaliteitsmanagementsysteem, volgens ISO 9001 opzet en beheerst. Verder leert u hoe interne audits uitvoert.

Arbeidsomstandigheden

U heeft contacten met interne en externe deskundigen op het gebied van arbobeleid, gezondheid, verzuim, preventie en Arbowetgeving. Daarnaast treedt u waarnodig in gesprek met de medewerkers binnen de Arbodienst en kunt u optreden als gesprekspartner voor andere deskundigen en externe toezichthouders. Naast Arbo wet- en regelgeving, arbobeleid en het opstellen van een RI&E, een plan van aanpak en actieplannen, komt ook het Arbozorgsysteem volgens ISO 45001 aan bod.

Milieu

Maak milieuzorg onderdeel van uw bedrijfsvoering en leer hoe u een milieumanagementsysteem opzet en in stand houdt. ISO 14001 certificering is het bewijs dat uw organisatie voldoet aan wettelijke eisen op het gebied van milieumanagement. De KAM coördinator opleiding maakt u wegwijs in de norm ISO 14001. Onze opleiding biedt kennis over de verschillende aspecten waar u als KAM coördinator mee te maken krijgt. Hierbij is het minder van belang of u als deeltijdfunctie invulling geeft aan de rol van KAM coördinator of als fulltime medewerker, het is voor uw organisatie zaak dat deze functie adequate invulling krijgt of heeft en de persoon over voldoende kennis beschikt.

Meer weten over de KAM coördinator opleiding? Download dan de brochure! Download brochure >

Actueel

Onze nieuwste artikelen

20/02/2024

Het Rabo Coöperatief Isolatiebudget

Lees verder
20/02/2024

Energieadvies voor VvEﹸs: een grote markt maar niet altijd eenvoudig

Lees verder
19/02/2024

Den Helder gaat door met energiecoaches: “zeer waardevol project”

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht