Kader leidt energiecoaches van Den Helder op!

Vanaf 10 oktober worden er energiecoaches ingezet in Den Helder om samen met bewoners het energiegebruik terug te dringen. Deze energiecoaches werden opgeleid in onze opleiding tot Energiecoach.

Energiearmoede is in heel Nederland, dus ook in Den Helder, een groot probleem. Vooral de huishoudens met een laag inkomen en hoge energiekosten kunnen in de problemen komen. De gemeente Den Helder zet daarom energiecoaches in om ruim 2.000 huishoudens te helpen die in de problemen komen, al zitten. Concreet gebeurt dit door energiecoaches die op bezoek gaan bij deze huishoudens, samen met de bewoners worden er dan kleine energiebesparende maatregelen in huis aangebracht die de energierekening terug kunnen dringen.

Energieplan op maat

Samen met de bewoners wordt er gekeken naar maatregelen die simpel, maar doeltreffend zijn. De energiecoach kijkt bijvoorbeeld naar wat er nodig is aan ledverlichting, tochtstrips en radiatorfolie. Energiecoaches kunnen jouw energierekening soms met wel 15% verlagen. Wethouder Peter de Vrij van de gemeente Den Helder is heel blij met de energiecoaches: “Zo helpen we armoede bestrijden en komt het bereiken van de klimaatdoelstellingen in onze gemeente dichterbij”.

Energiecoach aan huis

De betreffende inwoners van de gemeente Den Helder worden zelf door de energiecoaches benaderd. Het is niet mogelijk om de energiecoaches zelf te benaderen.

Energiecoach opleiding van Kader

Wil jij net als de gemeente Den Helder ook jouw mensen opleiden tot deskundige energiecoaches? Dat kan! Download voor alle informatie de brochure van onze opleiding tot energiecoach.

Download brochure

Download onze brochure van de opleiding tot energiecoach en ontvang uitgebreide informatie over de opleiding, de invulling per lesdag en daarmee het programma.

Actueel

Onze nieuwste artikelen

27/05/2024

Warmtepompsubsidie komt vooral terecht bij mensen met veel geld

Lees verder
17/05/2024

Hoe gevaarlijk is geluid op de werkvloer?

Lees verder
17/05/2024

Ongepaste seksrelaties reden voor ontslag?

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht