De kracht van samenwerking: Kader Academy en Security Academy. Wij gingen in gesprek met Rick Strijbos

Vanaf januari 2023 bundelen de Kader Academy en de Security Academy de krachten. Security Academy is hét opleidingsinstituut in Nederland dat zich specifiek richt op de vakgebieden informatiebeveiliging, privacy & data protection, business continuity en crisis management. Hoe verhouden beide opleiders zich tot elkaar? Hoe zorgen ze er samen voor dat jij als deelnemer échte meerwaarde ondervindt aan jouw opleiding? Dat zijn vragen die we aan managing director Rick Strijbos van Security Academy voorlegden. Lees hier zijn verhaal.

Hi Rick, wat fijn dat je ons te woord wilt staan. Zou je allereerst een klein stukje over jezelf willen vertellen en kunnen uitleggen wat je doet binnen de Security Academy?

“Zeker. Zo rond mijn 25e ben ik in de ICT sector gestart als commercieel verantwoordelijke bij een opleidingsinstituut voor systeem- en netwerkbeheerders. Sindsdien ben ik behept met het opleidingsvirus. Ik ben vele jaren actief geweest bij een ICT dienstverlener, waarbij we vanaf 2000 ook veel expertise hebben opgebouwd rondom internet security.” De eerste aanraking van Rick met het zelf ontwikkelen van opleidingen was in 2003. “In 2003 gaf ik samen met mijn consultantsteam een door ons zelf ontwikkelde post-hbo opleiding internet security in samenwerking met de Haagse Hogeschool. Hieruit is het contact met de Security Academy geboren.” Inmiddels is Rick al ruim 8 jaar managing director van de Security Academy.

Hoe is de samenwerking tussen Kader Academy en Security Academy ontstaan?

“Het grappige is dat dit eigenlijk op meerdere niveaus vrijwel gelijktijdig is ontstaan. Een onderdeel van Kader volgde bij ons een cursus voor haar eigen medewerkers en rond datzelfde moment ging een docent van een ander vakgebied, die reeds langdurig voor ons actief was, zich verbinden aan Kader. Daarnaast hebben we meerdere wederzijdse partnerships zoals bijvoorbeeld met DNV. Wij zagen alle reden om eens met de wederzijdse directies om tafel te gaan om te kijken waar we elkaar konden versterken.”

Klinkt goed! En op welke manier kunnen Kader Academy en Security Academy elkaar versterken?

“Kader heeft een brede scope op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van organisaties en hierin een track record. De Security Academy is sinds jaar en dag hét opleidingsinstituut dat zich specifiek richt op de vakgebieden informatiebeveiliging, business continuity, privacy & data protection en crisis management. Wij merken de laatste jaren dat deze werelden elkaar steeds meer tegenkomen.” Door de krachten te bundelen kunnen de Kader Academy en de Security Academy zowel bredere, als kwalitatief betere opleidingen en cursussen in de markt gaan zetten.

Als je in een paar woorden (zinnen mag ook) zou moeten uitleggen hoe de Security Academy haar deelnemers écht verder helpt, hoe zou je dat doen?

“Wij bieden met de Security Academy onze deelnemers vooral praktisch toepasbare kennis. In een dynamisch vakgebied, dat bovendien sterk groeit, bieden wij met onze praktijkdocenten de deelnemers niet alleen kennis, maar vooral ook de meerwaarde van ervaring. De opdrachtgevers van de Security Academy worden ook in toenemende mate geconfronteerd met dreiging en afhankelijkheid ten aanzien van de digitale wereld en een krappere arbeidsmarkt. Investeren in het menselijk kapitaal is waar we elkaar dan ontmoeten. Daarom bieden wij ook de beroepsgerichte cursussen aan uit het portfolio van SECO-institute, die als Europees instituut beter aansluit bij het Rijnlands denken dan de typisch Amerikaans kennis-georiënteerde-certificeringen. Wij leiden dus vooral op tot functie.”

En in hoeverre heeft de samenwerking met Kader Academy hier een positieve invloed op?

“De klantgroep en expertise van Kader heeft kwaliteit en veiligheid als achtergrond. Dit is een mooie voedingsbodem zo zij die zich willen specialiseren in de steeds digitaler wordende wereld. Omgekeerd kan de dynamiek van de online omgeving, leren van uitgangspunten en principes uit het kwaliteitsdenken. Binnen Kader zullen ongetwijfeld ook potentiële praktijkdocenten zijn, die passen binnen de cursussen van de Security Academy.

In samenwerking met de Security Academy bieden wij verschillende opleidingen aan. Je vindt ze hier per onderwerp:

Meer informatie over de Security Academy? Die vind je hier!

Actueel

Onze nieuwste artikelen

29/11/2023

Sinterklaas levert alle pakjes op tijd bij de juiste kinderen af ... Wat er ook gebeurt!

Lees verder
22/11/2023

Warmtepomp definitief doorgebroken: tweede recordjaar op rij in Nederland!

Lees verder
22/11/2023

5 vragen over hoe het energielabel de hoogte van je hypotheek beïnvloedt

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht