Afgestudeerde MVK’ers Kader Academy Sander Molenaar en Gerk Hagedoorn genomineerd voor DVK-schrijfprijs!

Elk jaar reikt De Veiligheidskundige de DVK-schrijfprijs uit om kennis te bundelen en te delen. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt op de dag van de veiligheidskundige, vrijdag 16 juni. Wij zijn ontzettend trots dat 2 van de 3 genomineerden afgevaardigden zijn van de Kader Academy. Wij gingen in gesprek met Sander Molenaar en Gerk Hagedoorn.

Om beide heren in het zonnetje te zetten zochten wij ze op. We gingen in gesprek over onder meer hun scriptie, de verwachtingen en de kansen op de eindzege. “Mijn MVK-scriptie geeft inzicht in het fysieke belastingsniveau bij het knippen van hagen met diverse typen heggenscharen. Daar waar het belastingsniveau te hoog is, zijn concrete alternatieven aangedragen om deze overbelasting en de bijbehorende gevolgen voor de gezondheid te verminderen”, vertelt Gerk Hagedoorn aan ons.

Gerk is kwaliteit, veiligheid & milieu coördinator bij Donker Groep. Donker Groep realiseert groene en gezonde binnen- en buitenruimtes. “Mijn opdrachtgever heeft naar aanleiding van mijn scriptie diverse acties ondernomen. Zo is er bijvoorbeeld naast heggenscharen ook kritisch gekeken naar fysieke belasting bij andere handgedragen machines. Eén van de belangrijkste acties is het overstappen naar andere typen heggenscharen. Daarnaast is er in het najaar een test in voorbereiding. Hierbij kan de fysieke krachtsinspanning bij het knippen van hagen flink worden verminderd”, aldus Gerk.


Gerk Hagedoorn

De tweede genomineerde die zijn opleiding aan de Kader Academy heeft genoten is Sander Molenaar. Sander is KAM-coördinator bij De Groot Installatiegroep/Elektravon. Zij zijn expert in de werktuigbouwkunde, elektrotechniek en brandbeveiliging. “Mijn scriptie gaat over het werken op hoogte in trappenhuizen. Ik heb hier lange tijd als allround monteur gewerkt. Hier merkte ik dat er in de trappenhuizen steeds meer technische oplossingen kwamen. Denk bijvoorbeeld aan rookmelders en camera’s. Samen met collega’s heb ik overleg gehad over de geldende veiligheidsregels en tot mijn verbazing leerde ik dat velen niet wisten wat de regels waren. Reden genoeg om mij te richten op dit onderwerp voor mijn MVK-scriptie. Na de verdediging van mijn scriptie heeft mijn werkgever een nieuwe steiger aangeschaft voor de trappenhuizen. Deze steiger is smal, stevig en veilig”, vertelt Sander.


Sander Molenaar

De Veiligheidskundige wil graag kennis bundelen en delen. Dit doet het door veiligheidskundige schrijfsels te publiceren en zo de schrijvers ervan de kans te geven om hun kennis met collega’s te delen. Van elkaar leren staat centraal. De nominatie voor Gerk en Sander is dus een prachtig compliment voor hun geleverde werk. Voor beide heren kwam de nominatie als een verrassing!

“Ik zeg altijd: brons heb je, goud is mooi”, zegt Sander op de vraag hoe hij zijn kansen op de eindoverwinning inschat. Ook collega-middelbaar veiligheidskundige Gerk Hagedoorn vindt het moeilijk om zijn kansen op de eindoverwinning in te schatten: “Ik heb echt geen idee. Ik denk dat we alle 3 een gedegen veiligheidsonderzoek hebben uitgevoerd waar de betreffende opdrachtgevers mee aan de slag kunnen. Eigenlijk zijn we alle 3 al winnaars. Het directieteam heeft aangegeven dat mijn onderzoek naar fysieke belasting zonder meer binnen de gehele hoveniersbranche van toepassing is. Dat compliment was voor mij al een prijs op zich!”

De MVK-opleiding van Kader

Gerk en Sander hebben beiden hun MVK-diploma bij Kader Academy gehaald. We vroegen ze naar hun ervaringen met Kader als opleider. “De lessen waren leuk en leerzaam. Daarnaast was het fijn dat er elke week een andere docent was die ontzettend veel van zijn of haar vak wist. We hadden een hele leuke groep en tot op de dag van vandaag hebben we contact”, deelt Sander Molenaar zijn ervaringen.

“Ik vond het een hele goede opleiding. Er was voldoende ruimte om even te sparren met elkaar over veiligheidszaken in de praktijk. Je leert erg veel van elkaars kennis en ervaringen”, sluit Gerk Hagedoorn zijn verhaal af.

Namens Kader Academy wensen wij Sander en Gerk heel erg veel succes bij de uitreiking van de DVK schrijfprijs. Zoals Gerk al zei: jullie zijn allemaal winnaars!

Download brochure

Download hier de brochure van onze MVK-opleiding en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag en waar een scriptie aan moet voldoen.

Download brochure
Actueel

Onze nieuwste artikelen

12/06/2024

RIVM breidt lijst met potentieel 'Zeer Zorgwekkende Stoffen' uit

Lees verder
12/06/2024

Een tatoeage op het werk: hoe zit dat?

Lees verder
27/05/2024

Warmtepompsubsidie komt vooral terecht bij mensen met veel geld

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht