Kader aanwezig op de Vakbeurs Energie met CSRD expertise

Vakbeurs Energie is het grootste en meest complete zakelijke netwerkevenement in het kader van duurzame opwekking en besparing van energie in de gebouwde omgeving. Ook in 2024 is Kader weer vertegenwoordigd. Niet alleen met een stand, maar ook met een interessant lezingenprogramma over CSRD en hoe zich dit verhoudt tot bijvoorbeeld EED en ISO 50001.

Binnen Europa bestaat sinds 2018 al een richtlijn rondom duurzaamheidsverslaglegging: de NFRD (Non-Financial Reporting Directive). Deze eist van bedrijven met een openbaar belang en meer dan 500 werknemers, zoals banken, verzekeraars en beursgenoteerde bedrijven, dat zij rapporteren over hoe zij omgaan met bijvoorbeeld milieuvervuiling, diversiteit, mensenrechten en MVO. Daarnaast bestaat de EED (Energy Efficiency Directive), die bedrijven met meer dan 250 medewerkers, een jaarlijkse omzet boven de 50 miljoen euro en een jaarlijkse balanstotaal boven de 43 miljoen euro, verplicht hun energiestromen in kaart te brengen. Is een bedrijf ISO 50001 gecertificeerd? Dan geldt een rapportagevrijstelling voor de EED. De CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) is hier een aanvulling op. De CSRD-vereisten zijn sinds januari 2024 van toepassing op bedrijven die al onder de NFRD vallen en worden de komende jaren voor een steeds grotere doelgroep van kracht.

De vakbeurs vindt plaats van dinsdag 15 t/m donderdag 17 oktober 2024. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar vanaf dinsdag 20 augustus 2024.

Actueel

Onze laatste artikelen

10/04/2024

Zwendel met VCA-diploma's: Arbeidsinspectie maakt zich zorgen

Lees verder
10/04/2024

Kader Academy breidt opleidingsaanbod uit met integratie Etop

Lees verder
10/04/2024

Werknemer klaagt werkgever aan voor opgelopen schade, maar wanneer is iets een bedrijfsongeval?

Lees verder