Inspectie SZW wordt de Nederlandse Arbeidsinspectie

Vanaf 1 januari 2022 verandert de Inspectie SZW haar naam naar “Nederlandse Arbeidsinspectie”. Het nieuwe webadres is sinds vandaag gewijzigd naar www.nlarbeidsinspectie.nl. Ook alle e-mailadressen van de Nederlandse Arbeidsinspectie wijzigen vanaf 1 januari. Andere contactgegevens, zoals het meldnummer blijven ongewijzigd.

De komst van de Europese arbeidsautoriteit, European Labour Authority, en het feit dat de naam Arbeidsinspectie in de praktijk gebruikelijker en veelzeggender is, hebben geleid tot het besluit om de naam te veranderen. De afgelopen jaren is duidelijk gebleken dat de term Arbeidsinspectie nog steeds vaak wordt gebruikt en voor werkgevers en werknemers veelzeggender is dan de naam Inspectie SZW. De nieuwe naam voorkomt ook het misverstand dat de Inspectie SZW, zoals bij een aantal andere inspecties, als taak zou hebben om toezicht te houden op onderdelen van het ministerie (SZW).

Ook de Engelse benaming wijzigt: ‘Netherlands Labour Authority’. Zowel de Nederlandse als de Engelse naam wordt afgekort tot NLA. De keuze hiervoor is mede ingegeven door de komst van de Europese arbeidsautoriteit European Labour Authority (ELA). De nieuwe naam van de nationale toezichthouder, Netherlands Labour Authority (NLA) geeft duidelijk de verbinding aan en tevens is het verschil glashelder.

  • Bron nlarbeidsinspectie.nl
Actueel

Onze nieuwste artikelen

29/11/2023

Sinterklaas levert alle pakjes op tijd bij de juiste kinderen af ... Wat er ook gebeurt!

Lees verder
22/11/2023

Warmtepomp definitief doorgebroken: tweede recordjaar op rij in Nederland!

Lees verder
22/11/2023

5 vragen over hoe het energielabel de hoogte van je hypotheek beïnvloedt

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht