Het vernieuwde Kwaliteitshandboek volgens de BRL 9500

Door de transitie naar de nieuwe bepalingsmethodiek volgens de NTA 8800 is er veel veranderd. Niet alleen het opnameprotocol maar ook de kwaliteitsborging onderging flinke wijzigingen. Zowel voor adviseurs die zich hebben aangesloten bij een koepel als voor adviseurs die hebben gekozen voor directe certificering organiseert Kader in samenwerking met InstallQ en de vier CI’s daarom op 16 juni een gratis webinar. Op interactieve wijze laten wij u zien hoe u efficiënt omgaat met de nieuwe regels.

In de herziene BRL 9500 zijn de eisen opgenomen die gelden voor het opnemen, bepalen en registreren van de energieprestatie van een gebouw bij een vergunningaanvraag, oplevering en voor bestaande bouw.

Om er voor te zorgen de kwaliteit van het Energieprestatie Advies op basis van NTA 8800 voldoende is geborgd, is kwaliteitsborging ingericht dat samen met NTA 8800 het Stelsel Energieprestatie van Gebouwen vormt. InstallQ, verantwoordelijk voor het kwaliteitsborgingssysteem, en de certificerende instellingen zien hierop toe. Zo zijn de eisen waar interne audits aan moeten voldoen meer uitgeschreven en sluiten deze aan op de ISO 9001, is de bewaartermijn van het projectdossier verlengd naar 15 jaar en uitwerking van de steekproefverdelingen zodanig dat er representatief beeld van energieprestatierapporten zichtbaar wordt. Vooruitlopend op de invoering van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen zijn er ook wijzigingen: zo mogen ook bij de aanvraag van de Omgevingsvergunning alleen gecontroleerde verklaringen gebruikt worden voor de energieprestatieberekening.

Als u uw Kwaliteitshandboek op orde heeft, uw projectdossier juist opbouwt en de regels goed kent weet u wat u te wachten staat. Na afloop van dit webinar ‘Het vernieuwde Kwaliteitshandboek volgens de BRL 9500’ bent u weer helemaal bij! Het webinar vindt plaats op woensdag 16 juni van 15.30-17.00 uur

Actueel

Onze nieuwste artikelen

12/06/2024

RIVM breidt lijst met potentieel 'Zeer Zorgwekkende Stoffen' uit

Lees verder
12/06/2024

Een tatoeage op het werk: hoe zit dat?

Lees verder
27/05/2024

Warmtepompsubsidie komt vooral terecht bij mensen met veel geld

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht