Het klinkt als een droom, maar is dat het wel? Medewerkers vallen in chocoladevat.

Het klinkt eerder als een scenario uit een stripverhaal, twee medewerkers die tijdens hun werk in een vat vol met chocolade vallen. Wie wil dat nou niet? In realiteit bleek het een stuk minder leuk en ook hingen er behoorlijke veiligheidsrisico’s aan. Het moederbedrijf werd veroordeeld tot het betalen van een fikse boete.

Het incident deed zich voor in juni 2022 in Elizabethtown in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Door een nog onbekende reden vielen de twee mannen, die werden ingehuurd, in een vat waarin de chocolade gemend werd. De slachtoffers konden pas uit deze situatie gered worden toen er een gat in de bodem van het vat werd gemaakt.

De beide mannen zaten tot aan hun middel vast in de chocolade en konden zich moeilijk bewegen. Er werden tientallen hulpverleners ingeschakeld. Eén van de mannen moest zelfs met een helikopter naar het ziekenhuis worden gebracht,

De Occupational Safety and Health Administration in Amerika duidde de situatie als “ernstig”. De medewerkers waren niet in vaste dienst maar waren ingehuurd om de tanks te reinigen. Na onderzoek bleek dat de beide arbeiders niet de juiste (veiligheids)opleiding hadden om dit soort werkzaamheden uit te voeren. Op grond hiervan werd het bedrijf veroordeeld tot het betalen van een boete van 14.500 dollar, dat is zo’n 13.600 euro.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf gaat deze niet in beroep tegen de straf. “De veiligheid van onze werknemers, ook zij die niet vast voor ons werken, is absoluut prioriteit voor ons”, gaf hij aan. “We waarderen hoe het onderzoek in samenwerking met ons is gevoerd”.

Actueel

Onze nieuwste artikelen

12/06/2024

RIVM breidt lijst met potentieel 'Zeer Zorgwekkende Stoffen' uit

Lees verder
12/06/2024

Een tatoeage op het werk: hoe zit dat?

Lees verder
27/05/2024

Warmtepompsubsidie komt vooral terecht bij mensen met veel geld

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht