Het budget voor de scholingsvoucher voor werkzoekenden is bijna benut!

Het budget voor de scholingsvoucher voor werkzoekenden is bijna benut. Dit betekent dat aanvragen nog in behandeling worden genomen door UWV, maar er geen garantie is dat deze kunnen worden toegekend. Aanvragen worden in volgorde van datum binnenkomst in behandeling genomen, totdat het budget op is.

Sinds de openstelling van de tijdelijke subsidieregeling voor scholing, in mei 2016, heeft UWV ruim 12.000 scholingsvouchers toegekend. De laatste weken is het aantal aanvragen sterk toegenomen, waardoor het beschikbare budget sneller is benut dan verwacht. De grote interesse voor de regeling, die UWV uitvoert in opdracht van het ministerie van SZW, geeft aan dat er een duidelijke behoefte is aan financiële ondersteuning voor scholing.

Kansberoep

De scholingsvoucher is er voor werkzoekenden met een WW-uitkering en voor werkzoekenden in loondienst of werkend als zelfstandige. De voucher kan worden benut voor een opleiding richting een kansberoep of voor het behalen van een ervaringscertificaat. Van de vouchers die zijn toegekend, gaat ongeveer 75% naar mensen met een WW-uitkering. 20% van de vouchers wordt aangevraagd door werkzoekenden in loondienst en 5% door werkzoekenden die als zelfstandige werken. Ongeveer de helft van de vouchers gaat naar mensen met een laag opleidingsniveau (basisonderwijs, vmbo, mbo-1) Een kwart gaat naar havo-vwo- en hbo-opgeleiden. Populaire ‘kanssectoren’ waarin mensen zich scholen zijn de ICT, transport en logistiek, economisch-financieel-commercieel en de zorg.

Werknemers langdurige zorg

Binnen de regeling is er budget gereserveerd voor werknemers die in de langdurige zorg werken en werknemers die vanuit een baan in de langdurige zorg een WW-uitkering ontvangen. Dit budget is nog volop beschikbaar en scholingsvouchers worden voor deze aanvragers gewoon in behandeling genomen. Het gaat dan om de werknemers die in hun functie direct bij de verzorging en behandeling van patiënten betrokken zijn.

Voor meer informatie, kijk op uwv.nl.

Actueel

Onze nieuwste artikelen

12/06/2024

RIVM breidt lijst met potentieel 'Zeer Zorgwekkende Stoffen' uit

Lees verder
12/06/2024

Een tatoeage op het werk: hoe zit dat?

Lees verder
12/06/2024

Derde van de Nederlandse woningen heeft Energielabel A

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht