Gemeenten roepen op tot investering kantoorpanden

Een aanzienlijk deel van de lokale kantorenvoorraad voldoet in 2023 waarschijnlijk niet aan energielabel C. Uit gegevens van RVO blijkt dat pas 45% van alle kantoren in Nederland voldoet.

Bevoegd gezag

Zonder noodzakelijke aanpassingen mogen panden met een energielabel D of minder niet meer gebruikt worden. Het bevoegd gezag stelt vast of de label-C-plicht voor een bepaald kantoor geldt en treedt op als handhaver bij overtredingen. Het bevoegd gezag is meestal de gemeente waar het kantoorgebouw is gevestigd. Gemeenten moeten dus toezicht houden op de energielabel-C verplichting.

Steeds meer gemeenten voelen de druk van deze (toekomstige) energielabel-C verplichting. Zij sturen hier al actief op aan bij kantooreigenaren. Zo ook de gemeente Amstelveen.

Amstelveen

Gemeente Amstelveen roept eigenaren van kantoren en kantoorpanden in de gemeente op tot het doen van noodzakelijke investeringen, zodat de kantoorpanden aan minimaal Energielabel C en de kwaliteitseisen van de moderne gebruiker voldoen. Volgens de gemeente heeft Amstelveen toekomstbestendige werkplekken nodig.

Masterclass

Wil je helemaal op de hoogte zijn van de label-C-verplichting? De Masterclass Energielabel C voor kantoren behandelt alle belangrijke aspecten van energiebesparing en verduurzaming van bestaande kantoorgebouwen. De Masterclass Energielabel C geeft je de handvatten om in zeven praktische stappen naar een energielabel C (of beter) te gaan. Je kunt de volgende dag gelijk aan de slag.

  • VNG.nl
  • AmstelveenZ
Actueel

Onze nieuwste artikelen

20/02/2024

Het Rabo Coöperatief Isolatiebudget

Lees verder
20/02/2024

Energieadvies voor VvEﹸs: een grote markt maar niet altijd eenvoudig

Lees verder
19/02/2024

Den Helder gaat door met energiecoaches: “zeer waardevol project”

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht