EP Opfriscursus, wanneer is dat eigenlijk verplicht?

De Examencommissie heeft besloten om de regels rond het verplicht volgen van de EP opfriscursussen aan te passen. De Examencommissie besluit het volgende:

  • Ben jij een energieprestatieadviseur die in 2021 vakbekwaam was voor EP-W/B of EP-U/B en in 2022 vakbekwaam wordt voor de detailmethode in Woningen (W) respectievelijk Utiliteit (U)? Dan moet jij wel een opfriscursus volgen;
  • Was jij op 31 december 2021 vakbekwaam EP-W adviseur en doe je in 2022 een upgrade om vakbekwaam EP-U/B of EP-U/D te worden? Dan ben je niet verplicht om een opfriscursus te doen. Kanttekening daarbij is wel – om na 1 oktober 2022 gebouwen op te kunnen blijven nemen – dat je de toetsen voor EP-U succesvol afrondt voor 1 oktober. Zo niet, dan kun je tot het moment dat je alle benodigde EP-U toetsen hebt gehaald, geen gebouwen opnemen. Twijfel je en wil je het risico niet nemen? Dan adviseren wij jou om wel de opfriscursus te komen volgen bij Kader om je EP-W vakbekwaamheid te behouden.

Waarom deze veranderingen?

De inhoud van de opfriscursussen is met name van belang voor de eerder behaalde modules 1 tot en met 3. Het behalen van module W5 of U5 is daarvoor geen vervanging.

Daarnaast moet jij, wanneer je de upgrade doet, van Woningen naar Utiliteitsgebouwen zelf inschatten of je zult slagen voor de vereiste modules voor 1 oktober. Mocht dit namelijk niet lukken, vervalt (tijdelijk) jouw vakbekwaamheid voor de Woningen.

Meer informatie of je direct inschrijven voor één van onze opfriscursussen? Klik hier!

Download brochure

Download de brochure van onze opfriscursus voor de Energieprestatie adviseur en lees precies wat er van jou verwacht wordt tijdens deze cursus.

Actueel

Onze nieuwste artikelen

12/06/2024

RIVM breidt lijst met potentieel 'Zeer Zorgwekkende Stoffen' uit

Lees verder
12/06/2024

Een tatoeage op het werk: hoe zit dat?

Lees verder
12/06/2024

Derde van de Nederlandse woningen heeft Energielabel A

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht