De week van Bas Wolvers

Bas Wolvers neemt u mee tijdens zijn werkzaamheden vlak nadat de opleidingen weer fysiek opgestart zijn. Dat is inmiddels al weer een tijdje geleden. We willen u echter de passie van onze docenten niet ontnemen. Dus bij deze…

In de rubriek ‘De week van…’ nemen we u mee tijdens de werkzaamheden van onze collega’s. Hoe ziet een lesdag eruit? Hoe combineren adviseurs het lesgeven met de dagelijkse praktijk? U leest het hier! 

Bas Wolvers neemt u mee tijdens zijn werkzaamheden vlak nadat de opleidingen weer fysiek opgestart zijn. Dat is inmiddels al weer een tijdje geleden. We willen u echter de passie van onze docenten niet ontnemen. Dus bij deze… 

Maandag 

2e pinksterdag dus vrij. Even bijkomen van mijn verjaardag gisteren. En druk aan het werk in de tuin. Vrijdag komen de plantjes. Komend weekend lekker planten dus. 

Dinsdag 

Week van Bas Wolvers

“Voor het eerst na de Coronamaatregelen weer fysiek les mogen geven. De afgelopen maanden werd er les gegeven via MS teams. Dat werkt goed, maar de interactie met cursisten was daardoor wel een stuk minder. Vandaag mag ik naar Venlo, om de eerste lesdag voor een MVK-groep te geven. Vanuit de zaal hebben we uitzicht op de forellenvijver van het hotel waar flink gevist wordt. Zowaar een beetje vakantiegevoel gekregen. De groep heeft er ook zin in en doet lekker mee. Zoals altijd mag ik uitleg geven over de Arbowetgeving. Een onderwerp waar ik me helemaal in thuis voel. Voor de meeste cursisten wel taaie stof, dus probeer ik het zo interactief mogelijk te houden en veel praktijkvoorbeelden te geven. Na een geslaagde lesdag om 16.15 uur weer 1,5 uur naar huis rijden. Gelukkig zijn er geen files en ben ik op tijd thuis voor de warme maaltijd.” 

Woensdag

Bas Wolvers

“Vandaag een thuiswerkdagje. Als docent ben ik minstens één dag per week kwijt aan het nakijken van scripties, huiswerkopdrachten en het begeleiden van onze cursisten. Daarnaast is er altijd wel wat administratie en overleggen met collega’s. Gelukkig hebben we een mooie studeerkamer waar in alle rust gewerkt kan worden. Of dat na de geboorte van mijn dochter over een maand nog zo is valt te bezien. Gelukkig is het kantoor in Zeist slechts 10 minuten rijden. Voordeel van thuiswerken is ook dat de postbode niet voor een dichte deur staat.”

Donderdag

“Om 08.30 naar ons kantoor in Zeist. Er staat een MVK scriptieverdediging gepland. De afgelopen weken hebben de cursisten hun scriptieverslagen afgerond en na akkoord van hun mentor zijn ze ingepland voor de verdediging. Ook deze hebben we de afgelopen maanden digitaal uitgevoerd. In persoon verdedigen is voor de meeste cursisten toch prettiger. En voor ons als examinatoren ook fijner omdat je veel beter contact hebt met de cursist. Daarnaast kunnen we eindelijk weer genieten van de lekkere brownies van onze cateraar Mieke . Het gaat goed vandaag, alle cursisten slagen, waarvan 1 persoon zelfs Cum Laude! Bij een andere cursist wordt de spanning even teveel, maar na 5 minuten zijn de tranen ook weer voorbij en kan alsnog met een mooi cijfer het diploma worden overhandigd. Uiteindelijk is dat toch elke keer weer een mooi moment, voor zowel de cursist als voor Kader.”

Vrijdag

Weer een dag nakijken. Er is een kleine achterstand ontstaan in het nakijken van de opdrachten “Bouwbesluit”. We proberen altijd binnen 2 weken na te kijken, dus even aan de bak om de achterstallige opdrachten zo snel mogelijk na te kijken. Dan kunnen de cursisten ook weer door. Gelukkig blijft de mailbox verder vrij van ad hoc zaken en dus is na een aantal uren de achterstand weg. Toch weer een mooie start van het (natte) weekend. Wel goed voor de plantjes…

Actueel

Onze nieuwste artikelen

12/06/2024

RIVM breidt lijst met potentieel 'Zeer Zorgwekkende Stoffen' uit

Lees verder
12/06/2024

Een tatoeage op het werk: hoe zit dat?

Lees verder
12/06/2024

Derde van de Nederlandse woningen heeft Energielabel A

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht