Beste Sint, u bent aan zet!

Beste Sint, vorig jaar in ons artikel “Sinterklaas, is dat wel veilig?” hebben we u adviezen gegeven over de mogelijke veiligheidsrisico’s voor u en uw pieten. Het jaar 2019 is een bewogen jaar geweest met veel aandacht voor klimaatverandering en milieuvervuiling. En net als bij ieder ander zal het ook voor u soms lastig zijn te breken met oude gewoontes en tradities. Wellicht kunnen wij u een handje helpen.

Het grote boek vol persoonsgegevens 

Best Sint, in het grote boek van Sinterklaas houdt u alle informatie bij van alle kinderen in Nederland. Naast persoonsgegevens zoals naam, leeftijd, adres en woonplaats verzamelt u informatie over persoonlijke voorkeuren en verlangens. Allemaal met goede bedoelingen, maar wat als u dit boek verliest? We moeten er toch niet aan denken dat al deze informatie op straat komt te liggen? Bent u al op de hoogte van de AVG Privacywetgeving?

Zie ginds komt de stoomboot..  

Beste Sint, jarenlang hanteren we een gedoogbeleid voor uw vervuilende kolengestookte stoommachines, of het nu uw boot of trein betreft. Maar ook ú als goedheiligman zult toch begrijpen dat u zich niet langer kunt blijven onttrekken aan het strenge stikstofbeleid in ons land. Grote bouwprojecten liggen stil en de snelheid op de snelwegen moet omlaag. We zullen u niet vragen om te gaan roeien, maar kan een elektrische variant u dan niet boeien?

Pak maar weer in die handel!

Beste Sint, de kinderen kijken elk jaar weer reikhalzend uit naar uw komst, en niet op de laatste plaats om de vele cadeautjes die u komt brengen. Elk pakje netjes ingepakt in een eigen bijpassend Sinterklaas inpakpapiertje. En laten we wel wezen, heel erg netjes gaan de lieve kindjes niet om met dit papier. En daarom beste Sint, vraagt u zich weleens af, kunnen we niet gewoon van dat papier af? Papier kunnen we recyclen! Het cradle-to-cradle principe hoor ik u denken? Nou, dat klopt niet helemaal, lieve Sint. Het meeste papier is recyclebaar maar niet oneindig! Want wist u dat zelfs herbruikbaar papier maar 6 á 7 keer gerecycled kan worden? Daarna moeten er weer verse vezels toegevoegd worden aan het recycle proces en dat kost ons nieuwe (hout)vezels en daarmee bomen. Is er geen andere optie te bedenken voor een meer milieuvriendelijke in- en aanpak? Misschien brengt de opleiding tot Milieucoördinator u op ideeën?

Fysieke belasting pieten

Beste Sint, de gezondheid van uw medewerkers, uw lieve pieten, zijn u veel waard, toch? Heeft u weleens stil gestaan bij de fysieke belasting die het tillen van alle zware cadeaus met zich meebrengt? Op het Sinterklaasjournaal zagen we al dat de hoofdpiet een lesje tillen gaf aan zijn onderdanen. Zou een training Fysieke Belasting niet veel beter zijn voor uw waardevolle mensen? Kader ontwikkelt op dit moment deze training. Onze tip aan u: houd vanuit Spanje onze website in de gaten, begin volgend jaar komen we met meer informatie!

Goedheiligman of ordinaire inbreker?

Beste Sint, op pakjesavond sluipt u stilletjes over de daken en bezorgt u samen met uw pieten cadeautjes in onze huizen en in de schoenen van onze zoete kinderen. Een mooie traditie. Maar laten we uw goede intenties even buiten beschouwing, dan kunnen we met een beetje kwade wil dit ook zien als regelrechte huisvredebreuk. U belt namelijk niet eerst netjes aan, sterker nog u treedt in het holst van de nacht met uw handlangers onze huizen binnen zonder dat wij dit door hebben. Nogmaals lof voor de goede intenties en bedankt voor alle cadeaus, maar misschien handig om indekpiet toch even onze Masterclass Aansprakelijkheid te laten volgen.

Beste Sint, het is weer bijna pakjesavond, u bent aan zet!

Actueel

Onze nieuwste artikelen

29/11/2023

Sinterklaas levert alle pakjes op tijd bij de juiste kinderen af ... Wat er ook gebeurt!

Lees verder
22/11/2023

Warmtepomp definitief doorgebroken: tweede recordjaar op rij in Nederland!

Lees verder
22/11/2023

5 vragen over hoe het energielabel de hoogte van je hypotheek beïnvloedt

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht