Veilig werken

Verkeersregelaar (beroeps)

Sinds de wijziging van artikel 82 van het RVV 1990 heeft de verkeersregelaar een officiële status. De aanwijzingen van deze bevoegde verkeersregelaar zijn bindend voor alle weggebruikers. Uniforme aanwijzingen zoals stop- en doorrijdtekens moeten kunnen worden gegeven. De politie blijft belast met het toezicht van deze verkeersregelaars. De aanstelling van de plaatselijke verkeersregelaar is voorbehouden aan de burgemeester. Een aanstelling tot landelijk verkeersregelaar behoort tot de mogelijkheden via het Verkeerscentrum Nederland (VCNL van Rijkswaterstaat). De opleiding en het examen zijn hetzelfde. De landelijke aanstellingspas wordt dan verstrekt door de minister van Verkeer en Waterstaat.

Studieduur 3 dagen
Niveau Praktische trainingen
Investering €574 excl. btw

Beschikbare startdata

di 06/08/2024 Maartensdijk
di 06/08/2024 Rotterdam
wo 14/08/2024 Den Haag
Planning aanvragen
Brochure downloaden of vraag hier een offerte aan
Over deze training

 • Inhoud
 • Voor wie?
 • Studieduur
 • Investering
 • Incompany
Inhoud
Over deze training

Inhoud van de training Verkeersregelaar

Tijdens de theorie leert de deelnemer wat een aanstelling als beroepsmatige verkeersregelaar inhoudt en welke verantwoording je draagt ten opzichte van het overige verkeer. De deelnemer leert de theorie over verkeersinzichtelijk en dynamisch verkeer regelen.

De theorie bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Wettelijke status
 • Aanstelling
 • Wegenverkeerswet 1994
 • Regelement verkeersregels en verkeerstekens 1990
 • Regeling verkeersregelaars 2009
 • Verzekering

Praktijk 

Tijdens de praktijk gaan we de verkeersstromen op de juiste wijze te begeleiden. Er wordt gestart met het geven van een stopteken, waarna het steeds een graadje moeilijker wordt, totdat je uiteindelijk zelfstandig het verkeer kunt regelen op een kruising met 4 uitvalswegen, een Verkeersregelinstallatie (VRI), omliggende fietspaden en wellicht ook nog met meerdere voorsorteervakken.

De praktijk bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Stopteken
 • Om- en om regeling
 • Verkeer regelen op een kleine kruising
 • Verkeer regelen op een grote kruising

Examen

Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Aan het einde van de tweede praktijkdag wordt het praktijkexamen afgenomen. Tijdens dit examen sta je op een grote kruising en moet je zelfstandig het verkeer regelen. Het praktijkexamen duurt 15 minuten per persoon. De examens worden afgenomen door gedelegeerden van de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL).

Hoeveel deelnemers in een groep

Maximaal 8 personen per groep

Voor wie?
Geschikt voor mij?

Is de training Verkeersregelaar geschikt voor mij?

Krijg je tijdens je werkzaamheden te maken met het regelen van verkeer op de openbare weg, bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden, evenementen, etc. Dan is deze training iets voor jou.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het opleidingsniveau wordt ingeschaald op MBO niveau 2.

Studieduur

Studieduur

De training duurt 3 dagen.

De eerste dag bestaat uit theorie en de tweede en derde dag uit praktijk. De theorie wordt klassikaal verzorgd in een ruimte. De praktijk wordt verzorgd op de openbare weg.

Investering

Investering

De investering bedraagt €574,00 per persoon excl. BTW. Deze prijs is exclusief examen. Het examen kost €179,99 per persoon excl. BTW.

Na succesvol afronden van het theorie- en praktijkexamen ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname en een waarmerkcode waaruit blijkt dat de deelnemer de training met succes heeft afgerond. Met deze waarmerkcode kan je binnen zes maanden na deelname aan de training bij de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL) een aanstellingpas aanvragen. De geldigheidsduur van de aanstelling is vastgesteld op vijf jaar.

Wil je meer informatie over het organiseren van een incompany training? Vraag dan een offerte bij ons op.

Incompany
Praktijkgerichte trainingen op maat, onze standaard!

Incompany

Lees meer >

Verkeersregelaar

Interesse in deze cursus?

Download de brochure van onze cursus Verkeersregelaar en krijg uitgebreide informatie over de cursus, het programma en daarmee de invulling per lesdag.

Brochure downoaden

Vakkundig

Met meer dan 25 jaar ervaring staat kennis en kunde bij ons hoog in het vaandel.

Dichtbij

Wij verzorgen opleidingen door het hele land. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Persoonlijk

Wij staan voor persoonlijke aandacht! Door informeel contact en een flexibele instelling, zijn we er echt voor jou als deelnemer.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Samen met jou denken we buiten de bestaande kaders.

Gerelateerde opleidingen

 • Veilig werken
Bekijk opleiding
 • Veilig werken
Bekijk opleiding
 • Veilig werken
Bekijk opleiding