Vakkundig
Met meer dan 25 jaar ervaring staat kennis en kunde bij ons hoog in het vaandel.
Sinds de wijziging van artikel 82 van het RVV 1990 heeft de verkeersregelaar een officiële status. De aanwijzingen van deze bevoegde verkeersregelaar zijn bindend voor alle weggebruikers. Uniforme aanwijzingen zoals stop- en doorrijdtekens moeten kunnen worden gegeven. De politie blijft belast met het toezicht van deze verkeersregelaars. De aanstelling van de plaatselijke verkeersregelaar is voorbehouden aan de burgemeester. Een aanstelling tot landelijk verkeersregelaar behoort tot de mogelijkheden via het Verkeerscentrum Nederland (VCNL van Rijkswaterstaat). De opleiding en het examen zijn hetzelfde. De landelijke aanstellingspas wordt dan verstrekt door de minister van Verkeer en Waterstaat.
Zeker zijn van je deelname aan deze opleiding Verkeersregelaar (beroeps)
Schrijf je direct in.
Twijfelt u nog over onze opleiding? Schrijf u in voor onze informatiebijeenkomst!
Tijdens de theorie leert de deelnemer wat een aanstelling als beroepsmatige verkeersregelaar inhoudt en welke verantwoording je draagt ten opzichte van het overige verkeer. De deelnemer leert de theorie over verkeersinzichtelijk en dynamisch verkeer regelen.
De theorie bestaat uit de volgende onderdelen:
Tijdens de praktijk gaan we de verkeersstromen op de juiste wijze te begeleiden. Er wordt gestart met het geven van een stopteken, waarna het steeds een graadje moeilijker wordt, totdat je uiteindelijk zelfstandig het verkeer kunt regelen op een kruising met 4 uitvalswegen, een Verkeersregelinstallatie (VRI), omliggende fietspaden en wellicht ook nog met meerdere voorsorteervakken.
De praktijk bestaat uit de volgende onderdelen:
Examen
Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Aan het einde van de tweede praktijkdag wordt het praktijkexamen afgenomen. Tijdens dit examen sta je op een grote kruising en moet je zelfstandig het verkeer regelen. Het praktijkexamen duurt 15 minuten per persoon. De examens worden afgenomen door gedelegeerden van de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL).
Maximaal 8 personen per groep
Krijg je tijdens je werkzaamheden te maken met het regelen van verkeer op de openbare weg, bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden, evenementen, etc. Dan is deze training iets voor jou.
Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het opleidingsniveau wordt ingeschaald op MBO niveau 2.
De training duurt 3 dagen.
De eerste dag bestaat uit theorie en de tweede en derde dag uit praktijk. De theorie wordt klassikaal verzorgd in een ruimte. De praktijk wordt verzorgd op de openbare weg.
De investering bedraagt €574,- excl. Btw. Deze prijs is exclusief examen. Het examen kost €179,99 per persoon excl. BTW.
Na succesvol afronden van het theorie- en praktijkexamen ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname en een waarmerkcode waaruit blijkt dat de deelnemer de training met succes heeft afgerond. Met deze waarmerkcode kan je binnen zes maanden na deelname aan de training bij de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL) een aanstellingpas aanvragen. De geldigheidsduur van de aanstelling is vastgesteld op vijf jaar.
Wil je meer informatie over het organiseren van een incompany training? Vraag dan een offerte bij ons op.
Download de brochure van onze cursus Verkeersregelaar en krijg uitgebreide informatie over de cursus, het programma en daarmee de invulling per lesdag.
Met meer dan 25 jaar ervaring staat kennis en kunde bij ons hoog in het vaandel.
Wij verzorgen opleidingen door het hele land. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.
Wij staan voor persoonlijke aandacht! Door informeel contact en een flexibele instelling, zijn we er echt voor jou als deelnemer.
We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Samen met jou denken we buiten de bestaande kaders.