EHBO/BHV

Hoofd BHV - Bedrijfshulpverlening

Als werkgever dien je maatregelen te nemen die het mogelijk maken dat werknemers met een bedrijfshulpverleningstaak deze goed kunnen uitvoeren. Om alles goed te laten verlopen kan een Hoofd BHV'er worden aangesteld.

Studieduur 3 dagen
Niveau Praktische trainingen
Investering €1.499 excl. btw

Beschikbare startdata

ma 26/08/2024 Utrecht
do 19/09/2024 Amsterdam
Planning aanvragen
Brochure downloaden of vraag hier een offerte aan
Over deze training

 • Inhoud
 • Voor wie?
 • Studieduur
 • Investering
 • Incompany
Inhoud
Over deze training

Inhoud van de training Hoofd BHV

Als Hoofd BHV'er ben je beleidsmatig verantwoordelijk voor de bedrijfsnoodorganisatie en bedrijfshulpverlening in de organisatie waarin je werkzaam bent. De taken van een Hoofd BHV'er  zijn bijvoorbeeld het organiseren en borgen van de bedrijfshulpverlening en het zorgen voor communicatie. Deze training sluit hierop aan door onder andere aandacht te besteden aan:

 • risicoanalyse;
 • beheersmaatregelen;
 • noodscenario’s;
 • ontwerp van de bedrijfsnoodorganisatie;
 • implementatie en borging van het beleid;
 • communicatie met diverse partijen.

Het schrijven van een beleidsplan

Tijdens, tussen en na de training schrijf je een beleidsplan dat door een externe examinator wordt beoordeeld. Op de examendag verdedig je je beleidsplan. Je schrijft je apart in voor het examen. Buiten de trainingsdagen is de verwachtte tijdsinvestering ongeveer 20 uur.

Het beleidsplan is een document dat je schrijft voor eigen organisatie. Hierin wordt het proces vastgelegd dat volgens NEN8112:2017 doorlopen wordt voor het inrichten en borgen van de eigen bedrijfsnoodorganisatie.

Examen

Na het inleveren van je bedrijfsnoodplan mag je het examen afleggen, dit doe je binnen 18 maanden na de start van de training. Hiervoor kun je je apart inschrijven. Het examen duurt 1 dagdeel en is in te plannen op een beperkt aantal locaties in Nederland. 

Het examen bestaat uit twee delen. Een presentatie van maximaal 5 minuten aan medekandidaten en de examencommissie, waarin je verteld over je bedrijfsorganisatie en zaken waar je tegenaan bent gelopen tijdens het opstellen van het beleidsstuk. Vervolgens heb je een gesprek met de examencommissie over het beleidsstuk waarin je verteld over de keuzes die je hebt gemaakt. 

Voor wie?
Geschikt voor mij?

Is de training Hoofd BHV geschikt voor mij?

Deze training is voor jou bedoeld als je managementverantwoordelijkheid draagt voor (een onderdeel van) de bedrijfsnoodorganisatie. Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden, implementeren en in stand houden van de bedrijfsnoodorganisatie en de bedrijfshulpverlening in de organisatie. Je wilt de hulpverlening inrichten conform NEN8112:2017 en hier een beleidsplan voor maken. 

Je beschikt over MBO+ werk- en denkniveau.

Studieduur

Studieduur

De training duurt 3 dagen.

Je bent ongeveer 20 uur bezig met zelfstudie.

Na opstellen van het beleidsplan, kan je het examen maken. Het examen duurt één dagdeel.

Investering

Investering

De investering bedraagt €1.499,00 excl. BTW. Dit is inclusief lesmateriaal en excl. examen. Het examen kost €345,00 excl. BTW.
 
Wil je meer informatie over het organiseren van een incompany training? Vraag dan een offerte bij ons op.
 
Na succesvol afronden van het examen ontvangt de deelnemer digitaal een persoonlijk certificaat.
 
 
Incompany
Praktijkgerichte trainingen op maat, onze standaard!

Incompany

Lees meer >

Vakkundig

Met meer dan 25 jaar ervaring staat kennis en kunde bij ons hoog in het vaandel.

Dichtbij

Wij verzorgen opleidingen door het hele land. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Persoonlijk

Wij staan voor persoonlijke aandacht! Door informeel contact en een flexibele instelling, zijn we er echt voor jou als deelnemer.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Samen met jou denken we buiten de bestaande kaders.

Hoofd BHV - Bedrijfshulpverlening

Interesse in deze cursus?

Download de brochure van onze Cursus Hoofd BHV - Bedrijfshulpverlening en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag.

Brochure downloaden
Incompany

Wat is incompany?

Wil jij de vaardigheden van meerdere collega’s en daarmee de organisatie naar een hoger niveau tillen? Wij verzorgen ons opleidingen ook incompany.

Incompany opleiden is een slimme manier om meerdere collega’s tegelijk te laten bijscholen. Wij maken de opleiding volledig op maat en stemmen deze af op uw wensen. Ontdek de voordelen en aanpak van incompany-trajecten bij Kader.

Lees meer

Gerelateerde opleidingen

 • EHBO/BHV
Bekijk opleiding
 • EHBO/BHV
Bekijk opleiding
 • EHBO/BHV
Bekijk opleiding