VIL VCU

KAM

Wat is KAM?

KAM staat voor Kwaliteit, Arbo (of Arbeidsomstandigheden) en Milieu.  Binnen organisaties wordt er vaak een KAM coördinator aangesteld. Binnen kleine bedrijven is dit veelal een neventaak, bij (middel)grote bedrijven is het een fulltime functie, of is er een KAM-afdeling.

De KAM coördinator

Een KAM coördinator is binnen de organisatie de spin in het web, waar het gaat om kwaliteitszaken, arboaangelegenheden en milieuzaken. Hij heeft contacten met interne en externe deskundigen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu en weet de risico’s op deze terreinen in kaart te brengen en de organisatie op deze terreinen te versterken.

Een KAM-coördinator zorg dat de vereiste certificaten aanwezig zijn, hij kent de inhoud van de verschillende vergunningen en weet hoe de organisatie daar mee om moet gaan.

Na het volgen van onze praktijkgerichte KAM coördinator opleiding kunt u een KAM zorgsysteem ontwikkelen, beheren en onderhouden. U heeft kennis van algemene KAM zaken, weet alles over kwaliteitsmanagement, weet hoe u de keuring van materiaal doet, een bedrijfsnoodplan maakt en hoe u een inventarisatie milieuaspecten maakt.

KAM coördinator en veiligheid

In de praktijk hebben KAM coördinatoren veel te maken met veiligheidskundige zaken. Ook wordt er in vacatures vaak een veiligheidskundig diploma gevraagd. Heeft u al gedacht aan de Middelbare Veiligheidskunde opleiding?

In het werkveld wordt vaak de Engelste term QHSE gebruikt. Dit staat voor Quality, Health, Safety and Environment.

Wilt u meer informatie over de KAM coördinator opleiding van Kader? Bezoek de KAM coördinator pagina of download hier de brochure!

Wilt u meer informatie over de Middelbare Veiligheidskunde opleiding van Kader? Bezoek de Middelbare Veiligheidskunde pagina of download hier de brochure!

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht