Energie en duurzaamheid

NTA 8800

De NTA 8800 is de nieuwe rekenmethode voor de bepaling van de energieprestatie van gebouwen.

Wat is NTA 8800?

De NTA 8800 is de rekenmethode voor de bepaling van de energieprestatie van gebouwen.

Invoering van de NTA 880

Deze methodiek is van toepassing op zowel nieuwbouw als bestaande bouw en woningbouw als utiliteitsbouw. De NTA 8800 geldt vanaf 1 januari 2021 heeft o.a. de NEN 7120, NEN 8088, NEN 1068 en de ISSO 75.3 vervangen. Gebouwen dienen opgenomen te worden volgens het opnameprotocol ISSO 82.1 of ISSO 75.1 op basis van de NTA 8800.

De NTA 8800 is opgesteld in samenwerking met verschillende stakeholders uit de sector en is in lijn met de meest recente Europese normen. De methodiek stelt als doel; een eenvoudige, transparante bepalingsmethode die bruikbaar is in het kader van de bouwregelgeving, voldoet aan de EPBD en aansluit bij de behoefte van de consument.

Het is belangrijk te begrijpen dat de NTA geen (minimale) eisen aan de energieprestatie van gebouwen bevat. De NTA 8800 is een bepalingsmethode (rekenmethodiek) waarmee wordt vastgesteld of aan de (minimale) eisen wordt voldaan. Deze eisen (BENG) worden opgenomen in het bouwbesluit.

Als Energieprestatie adviseur aan de slag met de NTA 8800


Wil jij aan de slag als Energieprestatie adviseur? Onze Energieprestatie opleidingen bereiden je voor op het landelijk examen.

Weet je (nog) niet welke Energieprestatie opleiding geschikt is voor jouw situatie? Om je op weg te helpen hebben wij een infographic opgesteld. Deze infographic helpt je bij het maken van de juiste opleidingskeuze. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met onze opleidingsadviseurs!

Download infographic

In deze infographic kun je aan de hand van jouw persoonlijke situatie achterhalen welke energieprestatie opleiding het meest geschikt is.

Download infographic
Energie en duurzaamheid

Gerelateerde opleidingen

EP-W/B adviseur Opleiding

Bekijk opleiding

EP-W/D adviseur Opleiding

Bekijk opleiding

EP-U/B adviseur opleiding

Bekijk opleiding
Actueel

Gerelateerde artikelen

29/06/2023

Ruim half miljoen huizen erkende energieslurpers: ‘Vergroenen wordt een hele inspanning’

Lees verder
23/07/2023

Het broedseizoen, de wet en zorgplicht

Lees verder
01/06/2023

Zomerleertraject bij Kader

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht