Overige arbo

Arbo opleiding

4.0 / 5
Waarom Kader?
 
 • Ken het hele arbowerkveld
 • Krijg arbo op de kaart
 • Persoonlijke ontwikkeling door intervisie
Studieduur 10 dagen
Niveau MBO
Investering €3.995 excl. btw

Beschikbare startdata

do 16/05/2024 Zeist
wo 25/09/2024 Zeist
Planning aanvragen
Brochure downloaden of vraag hier een offerte aan
Over deze opleiding

 • Inhoud
 • Voor wie?
 • Studieduur
 • Investering
 • Incompany
Inhoud
Over deze opleiding

Inhoud van de Arbo opleiding

Als arbocoördinator of centrale preventiemedewerker ben je de spil en het aanspreekpunt op het gebied van arbeidsomstandigheden. Je adviseert, neemt initiatieven en coördineert. Je hebt contact met tal van stakeholders. Denk aan het management, de leidinggevenden, de ondernemingsraad en de medewerkers. Kortom je moet op allerlei niveaus kunnen communiceren en kennis hebben van de risico’s en werkwijze van jullie organisatie.

Tijdens dit traject heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan intervisie. Samen met andere vakgenoten verken je de praktijk van het adviseren. Dat het niet alleen om kennis draait, zal je snel duidelijk worden. Samen kijken en meerdere invalshoeken verkennen op een systematische manier is de opzet van deze bijeenkomsten. Je leert over jezelf en hoe je effectief kunt worden of blijven.

Voor wie?
Geschikt voor mij?

Is de Arbo opleiding geschikt voor mij?

Deze vakopleiding wordt aanbevolen voor (beginnende) arbocoordinatoren en -adviseurs, preventiemedewerkers, OR/MR-leden, VGWM-leden en functionarissen die theoretische kennis en praktische vaardigheden nodig hebben voor het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Studieduur

Studieduur

De studieduur van de Arbo opleiding is 10 dagen. Na afloop heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de intervisie. Deze is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen. Samen met je vakgenoten bekijk je dan de praktijk van het adviseren.

Investering

Investering

De financiële investering voor de Arbo opleiding bedraagt € 3.995,- per persoon, exclusief btw.

Incompany

Incompany

Lees meer >

Vakkundig

Met meer dan 25 jaar ervaring staat kennis en kunde bij ons hoog in het vaandel.

Dichtbij

Wij verzorgen opleidingen door het hele land. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Persoonlijk

Wij staan voor persoonlijke aandacht! Door informeel contact en een flexibele instelling, zijn we er echt voor jou als deelnemer.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Samen met jou denken we buiten de bestaande kaders.

Arbo opleiding

Interesse in deze opleiding?

Interesse in deze opleiding? Download dan onze brochure en ontvang uitgebreide informatie!

Brochure downloaden

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding

De MVK’er concentreert zich meer op de veiligheid op de werkvloer. De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel ook veilig werkt en de structuur biedt om veiligheid voor de werknemers te beschermen. 

Van MVK naar HVK: waarom zou u?

De Middelbaar Veiligheidskundige is sturend op de werkvloer en veelal praktijkgericht. Een HVK’er heeft echter ook kennis van externe veiligheid, managementsystemen, auditvaardigheden, persoonlijk leiderschap, visie op veiligheidsbeleid en veiligheidscultuur.

HVK

HVK betekent Hogere Veiligheidskunde. Een Hogere Veiligheidskundige beschikt over managementvaardigheden, adviesvaardigheden, voldoende kennis en competenties.

Kerndeskundige

De 4 kerndeskundigen die in de Arbowetgeving worden benoemd zijn de Bedrijfsarts, Arbeidshygiënist (AH’er), Veiligheidskundige(HVK’er)
Arbeids- en organisatiedeskundige (A&O’er)

Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties.

MVK

MVK betekent Middelbare Veiligheidskunde. De Middelbare Veiligheidskunde opleiding biedt kennis over diverse veiligheidsonderwerpen zoals wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscultuur. Deze opleiding legt de basis om als professioneel Veiligheidskundige werkzaam te zijn.

Arbeidshygiëne

Arbeidshygiëne is de toegepaste wetenschap, welke zich richt op het geheel van belastende factoren dat in of door de werksituatie kan ontstaan en dat de gezondheid en/of het welzijn van de werkende mens en/of zijn nageslacht kan beïnvloeden.

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap is een heel breed begrip. Een goed werkgever ontslaat collega’s niet zomaar, betaalt op tijd, zorgt voor voldoende pauzes, biedt opleidingsmogelijkheden enzovoorts.

Gerelateerde opleidingen

 • Overige arbo
Bekijk opleiding
 • Vertrouwenspersoon
Bekijk opleiding
 • Vertrouwenspersoon
Bekijk opleiding