Technische veiligheid

ATEX opleidingen

  • ATEX
Bekijk opleiding
  • ATEX
Bekijk opleiding
  • ATEX
Bekijk opleiding
ATEX opleidingen

Ben je op zoek naar hoogwaardige ATEX (Atmosphères Explosibles) opleidingen om je kennis en vaardigheden op het gebied van explosieve atmosferen te verbeteren? Bij ons ben je aan het juiste adres! Wij bieden een scala aan ATEX opleidingen.

ATEX (Atmosphères Explosibles) opleidingen zijn cruciaal voor professionals die werken in omgevingen waar explosieve atmosferen kunnen voorkomen. Deze opleidingen bieden een grondige kennis van de wettelijke vereisten en veiligheidsnormen die nodig zijn om explosiegevaarlijke situaties te beheren en te voorkomen. De Masterclass ATEX is een geavanceerde opleiding die professionals voorbereidt op complexe situaties en leiderschap in ATEX-beheer. Hier leren deelnemers diepgaande analyses uit te voeren en effectieve strategieën te ontwikkelen voor het waarborgen van veiligheid.

De Training ATEX 153 is gericht op het bieden van praktische vaardigheden voor het naleven van de ATEX 153-richtlijn, die betrekking heeft op de bescherming tegen explosies in industriële omgevingen. Deze training richt zich op het begrijpen en toepassen van specifieke veiligheidsmaatregelen en procedures om het risico op explosies te minimaliseren en de veiligheid van werknemers te waarborgen. Het biedt een hands-on benadering van ATEX-conformiteit.

Voor professionals die behoefte hebben aan flexibiliteit in hun opleidingsschema's, biedt de E-learning ATEX Awareness een uitstekende oplossing. Deze cursus voorziet deelnemers van fundamentele kennis over explosieve atmosferen, ATEX-richtlijnen en risicobeoordelingen. Door middel van interactieve modules en zelfstudie kunnen deelnemers leren op hun eigen tempo, waardoor ze essentiële kennis kunnen opdoen zonder de noodzaak van klassikale sessies.

Daarnaast is er de Training ATEX 114, die zich richt op het specifieke aspect van de ATEX-richtlijn met betrekking tot apparatuur en beveiligingssystemen. Deze training is essentieel voor ingenieurs, technici en inspecteurs die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van apparatuur in potentieel explosieve omgevingen. Het biedt diepgaande kennis over de technische vereisten en normen voor het veilig functioneren van apparatuur in deze kritieke omstandigheden.