Veiligheidstraining bij Omrin: Bewustwording in de praktijk

In de wereld van afvalinzameling en verwerking speelt Omrin een cruciale rol, waarbij het bedrijf zich  toelegt op duurzame en efficiënte methoden. Om een beter inzicht te krijgen in de activiteiten en focus van Omrin, spraken we met één van de betrokkenen bij een recente veiligheidstraining op maat, verzorgd door Kader Academy. 

Omrin's Kernactiviteiten

Omrin, een afvalinzamelings- en verwerkingsbedrijf, richt zich op het verwerken van huishoudelijk  afval. Daarnaast voert het bedrijf diverse acties uit op het gebied van reiniging en beheer van de  openbare ruimte. Denk hierbij aan machinaal vegen in stadscentra, onkruidbestrijding met heet  water en gladheidsbestrijding. Na het inzamelen van afval, wordt het op de locatie Ecopark de Wierde verder verwerkt in een grote scheidingsfabriek.


Interne Verandering en Veiligheidstraining

De aanleiding voor de recente veiligheidstraining bij Omrin was een interne wijziging, met name de introductie van nieuwe teamleiders na een complete wisseling van het team tijdens de coronaperiode. Deze nieuwe teamleiders waren afkomstig uit verschillende branches. Het bleek dat de teamleiders niet altijd bewust waren van de ernst van bepaalde situaties en twijfelden over het melden ervan.

Maatwerk Veiligheidstraining met Kader

Om deze uitdagingen aan te pakken, besloot Omrin een maatwerk veiligheidstraining te volgen. Na een zoektocht koos het bedrijf voor Kader. De keuze voor Kader werd ingegeven door de  praktijkgerichte aanpak, flexibiliteit en het vermogen om de training specifiek af te stemmen op de  behoeften van Omrin.

Praktijkgerichte Aanpak 

De docent van Kader benaderde de training met een praktijkgerichte insteek. Hij inventariseerde samen met Omrin de specifieke behoeften en paste de training aan op basis van eigen  beeldmateriaal dat door de medewerkers was verzameld. Hij nam de tijd om de interne processen te  begrijpen door een dag mee te lopen op locatie, waardoor de training nog relevanter werd voor de 
deelnemers.

Resultaten en Evaluatie

Na de training werden positieve veranderingen waargenomen. Teamleiders begonnen gevaarlijke  situaties bewuster te herkennen en meldingen werden nauwkeuriger. Een evaluatie na de training bevestigde de tevredenheid van de deelnemers, die de praktische en op maat gemaakte aanpak van Kader waardeerden.

Overweging voor Toekomstige Trainingen

Het succes van de veiligheidstraining heeft Omrin aangemoedigd om na te denken over verdere toepassingen van dergelijke trainingen binnen het bedrijf. Andere afdelingen overwegen eveneens om veiligheidstrainingen te volgen, en de positieve resultaten tot nu toe hebben Omrin ertoe aangezet om de bewustwording rond veiligheidsaspecten te blijven vergroten.In samenwerking met Kader heeft Omrin niet alleen de veiligheidscultuur versterkt, maar ook een effectieve methode gevonden om bewustwording en risicobeheer te integreren in de dagelijkse activiteiten. Veiligheidstrainingen op maat blijken cruciaal te zijn voor bedrijven zoals Omrin, die hun teams willen voorbereiden op specifieke uitdagingen in hun branche.

Ook een training of opleiding volgen bij Kader? 

Heeft dit verhaal jouw interesse gewekt en denk je dat het binnen jouw organisatie ook wel een stuk veiliger kan? Bekijk dan eens onze opleidingen op het gebied van Veiligheidskunde. Zit er niet echt iets voor jou bij? Neem dan contact met ons op voor een volledig op maat gemaakte training

Gerelateerde artikelen

10/04/2024

Zwendel met VCA-diploma's: Arbeidsinspectie maakt zich zorgen

Lees verder
10/04/2024

Kader Academy breidt opleidingsaanbod uit met integratie Etop

Lees verder
10/04/2024

Werknemer klaagt werkgever aan voor opgelopen schade, maar wanneer is iets een bedrijfsongeval?

Lees verder