Middelbare Veiligheidskunde - MVK

Zeer flexibel en goede begeleiding

Zeer flexibel en goede begeleiding

Eind 2016 kreeg ik te horen dat ik boventallig was geworden bij mijn toenmalige werkgever. Ik was werkzaam op de kwaliteitsafdeling en hield mij naast kwaliteit ook met veiligheid (VCA) bezig. Ik wilde daar graag in verder, maar kwam al snel tot de ontdekking dat ik een diploma op dit gebied mistte. Een VCA-VOL was niet voldoende om in die richting een baan te vinden. Ik ben me gaan oriënteren op opleidingen op het gebied van veiligheid en kwam al snel op de website van Kader terecht.

Ik heb telefonisch contact opgenomen met een opleidingsadviseur en zij adviseerde mij om naar de informatieavond te gaan voor de MVK/HVK-opleiding. Deze werd ook nog eens bij mij in de buurt gehouden. Van andere personen, die al een MVK-opleiding bij Kader hadden gevolgd, hoorde ik positieve referenties over Kader. Ze zijn flexibel en bieden een goede begeleiding tijdens je studie. Deze referenties van andere en de informatie, die ik heb gekregen tijdens de informatieavond, hebben mij doen besluiten om de MVK-opleiding bij Kader te gaan doen. Een ander voordeel is dat ze de MVK-opleiding op diverse plaatsen in het hele land aan bieden, dus er is altijd wel een mogelijkheid om de opleiding bij je in de buurt te volgen. Indien je een les gemist hebt, kun je het op een andere locatie inhalen. Op deze manier hoef je geen lesdag te missen.

Omdat ik zonder werk zat kon ik naast het solliciteren me volledig op mijn MVK-opleiding richten. Ik heb zelf ook ondervonden dat Kader zeer flexibel is. In veel vacatures die ik ambieerde stond vermeld dat naast ervaring een MVK een vereiste is. Ik heb ik Kader gevraagd of ik eerder examen kon doen en mijn scriptie kon verdedigen, want dit vergroot weer mijn kansen in de zoektocht naar een baan. Dit was mogelijk. Zo heb ik in precies 6 maanden mijn MVK- opleiding afgerond.

De dag na mijn scriptie verdediging, had ik een sollicitatiegesprek bij de organisatie waar ik nu werkzaam ben als HSE-coördinator.

Monique Peute, HSE-coördinator, Zeer flexibel en goede begeleiding

8,7

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht