Hogere veiligheidskunde - HVK

Weir

Het brede scala aan onderwerpen was voor mij de meerwaarde!

Ik ben de HVK opleiding gaan volgen om mijn kennis op het gebied van veiligheid te verbreden. Daarnaast om kennis op te doen van werkgebieden waar ik in mijn huidige werk niet mee te maken heb, op deze manier kan ik advies geven vanuit verschillende perspectieven.

De lesmethode van Kader omschrijf ik als zeer prettig. Ik vond het fijn om een complete dag naar ‘school’ te gaan en niet na het werk nog in de avonduren lessen moest volgen. De lessen hadden als leidraad een presentatie, het kwam vaak voor dat de studenten een afwijkende presentatie hadden dan de docent. De kern van het verhaal was uiteraard hetzelfde. Mijns inziens is een presentatie niet altijd nodig, indien de docent alle studenten weet te boeien met een verhaal dat staat als een huis en de passie heeft voor zijn vak. Dit was bij enkele docenten ook het geval. Verder is de opleiding absoluut naar tevredenheid verlopen. Ik heb alle tentamens en opdrachten in 1 keer met een voldoende afgesloten. Docenten waren zeer kundig en bereid alle vragen te beantwoorden/onderbouwen met sterke argumenten of standpunten.

Voor de organisatie is toegevoegde waarde dat ik weet waar ik antwoorden kan vinden en met sterke argumenten kan onderbouwen waarom we iets wel of juist niet zouden moeten doen, vanuit veiligheidsperspectief. Voor mij was het brede scala aan onderwerpen die worden behandeld de meerwaarde. Sommigen verwachten de opleiding wellicht specifieker, maar het gaat juist om het integrale gebied van veiligheid. Als HVK-er hoef je niet alles uit je hoofd te weten, zolang je maar weet waar je moet zoeken om antwoorden te vinden en juist dat leer je op deze opleiding.

Mijn ervaring met Kader heb ik ook als zeer prettig ervaren. Het is een informele organisatie en je kunt altijd terecht voor vragen, op- of aanmerkingen.

Stephanie Persoon, Weir

8,0

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht