Middelbare Veiligheidskunde - MVK

V K Safety & Advice

Er is voldoende afwisseling tussen de theorie en de praktijk

Ik ben werkzaam binnen familiebedrijf V K Safety & Advice als administratief bediende. Dit is een veiligheidskundig adviesbureau voornamelijk actief op de (Petro) chemische industrie tijdens turnaround. De vraag naar veiligheidskunde werd groter dan het aanbod waardoor ik gevraagd ben om de MVK opleiding te gaan volgen. Binnen onze familie zijn er verschillende veiligheidskundigen en KAM-coördinators. Uiteraard was mijn interesse meteen gewekt en ben ik vol enthousiasme aan de Middelbare Veiligheidskunde opleiding begonnen bij Kader.

De opleiding is zeer goed verlopen. Uiteraard is een opleiding altijd spannend, maar ik wist wel dat een Veiligheidskundige opleiding echt iets voor mij was. De lessen van Kader zijn goed. Er is voldoende afwisseling tussen de theorie en de praktijk. Hierdoor zijn de lessen niet eentonig en saai. Ook is het fijn dat elke les wordt gegeven door een specialist, zo leer je dingen van bepaalde onderwerpen waarbij je uitleg wordt gegeven door mensen die er ook echt ervaring mee hebben. Uiteraard leer je hierdoor veel en is het ook heel erg interessant.

Ikzelf had niet veel ervaring met het werk zelf, maar het gaat al jaar en dag over veiligheid, ik wist dus ook dat dit echt iets voor mij was. De opleiding heeft me heel veel geleerd. Niet alleen dankzij de praktijk ervaring die de docenten ons vertelde, maar ook vooral door de theorie. Zo had ik nog nooit een wetboek in mijn handen gehad. Met slimme tips en trucks is het eigenlijk eenvoudig om iets in de wet op te zoeken. Ook de rekenmethodes zoals Kinney en Wiruth en de KIM methode is zo duidelijk uitgelegd dat je het direct begrijpt. De huiswerkopdrachten zijn ook een grote meerwaarde, dit zodat je kunt oefenen op onderwerpen die in de dagelijkse werkzaamheden ook aan bod komen.

Kader opleidingen was binnen onze organisatie al bekend als een goede en betrouwbare opleidingsinstantie. Dit omdat mijn zus ook de MVK opleiding heeft gevolgd bij Kader in 2011. Nu ben ik binnen onze organisatie ook MVK’er. Zo kan ons bedrijf blijven groeien en kunnen we op meerdere projecten onze diensten ter beschikking stellen. Want veilig thuiskomen willen we allemaal.

Mijn ervaring met Kader is goed. Lesmateriaal is netjes verzorgd en ruim op tijd geleverd, bij eventuele wijzigingen in het cursusmateriaal wordt dit bezorgt. Huiswerkopdrachten e.d. werden snel gecontroleerd. Docenten waren altijd enthousiast en op tijd en ze stonden open voor vragen. Geen enkele les is saai geweest. Ook tijdens de les machineveiligheid waarbij we in ons geval een school hebben bezocht, was alles tot in de puntjes geregeld. Bij overige vragen stond de administratief medewerker altijd voor je klaar. Dus ook mijn complimenten aan de opleidingscoördinator MVK.

In de toekomst ga ik zeker nog een opleiding volgen bij Kader. Dit om mijn ervaringen te vergroten.

Jamie Biesmans, V K Safety & Advice

9,2

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht