HVK opleiding

Royal Haskoning DHV

HVK biedt meer diepgang, ik word serieuzer genomen

Als afgestudeerd HBO’er (MVK’er) wilde ik graag de HVK opleiding volgen. Mijn vorige werkgever vond dit echter te kostbaar en heeft mij toen de MVK opleiding laten doen. Mijn huidige werkgever zag wel de meerwaarde van de HVK opleiding in mijn functie als SHE coördinator. In principe had ik door mijn werk al veel kennis. Ik zocht echter meer diepgang en het blijkt toch dat je als HVK’er serieuzer genomen wordt. Onder andere doordat Kader vele contacturen biedt heb ik voor mijn HVK opleiding opnieuw gekozen voor Kader. Ook bood Kader de opleiding in Eindhoven aan, dat is voor mij een prettige locatie.

In mijn ogen is MVK de basis en gaat de HVK een stukje verder. Het verschil zit hem dan ook voornamelijk in de lesstof. Zelf ben ik zekerder geworden door het volgen van de HVK opleiding. Ik weet mijn weg te vinden en weet hoe ik vraagstukken kan opzoeken en/of vinden. Ik heb het gevoel dat ik serieuzer genomen wordt doordat er een H voor staat, zo werkt het nu eenmaal.

In het contract van mijn organisatie staat dat iedereen een gepaste veiligheidskundige opleiding gevolgd moet hebben. Gezien ik de functie van SHE coördinator vervul en V&G plannen controleer was de opleidingseis voor mij HVK. We hebben dit intussen waar kunnen maken. Verder word ik nu herkent in de organisatie als zodanig. Ik krijg meer vraagstukken van de niet-directe collega’s dan voorheen.
In de praktijk ben ik het meest bezig met Projecten (VGplannen), Procesindustrie (ATEX en gevaarlijke stoffen) en verontreinigde grond. Eigenlijk komt alles wel in de dagelijkse praktijk terug. Alleen het organisatorisch en management gedeelte van de opleiding heb ik op dit moment weinig mee van doen

Stephanie von Mallinckrodt, Royal Haskoning DHV

8,7

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht