MVK opleiding

Riek Fictorie bedrijfshulpverlening, training, ondersteuning & Advies

Voldoende tijd om te brainstormen/netwerken/ervaringen op te doen!

De wens om de opleiding tot Middelbaar Veiligheidskundige te volgen was bij mij al een aantal jaar aanwezig. Na al mijn opleidingen op het gebied van bedrijfshulpverlening (HBHV, Combi-instructeur, Crisiscoördinator Zorginstellingen) had ik behoefte aan meer verdieping. Door diverse redenen bleef het erbij. Tot het moment dat ik dacht “als ik het nu niet ga doen, dan wordt het niet meer”. Eerlijk gezegd: ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.

Ik omschrijf de lesmethodes als goed, maar je krijgt wel veel papier. Kijkend naar duurzaamheid, dan zou meer digitaal wel een uitkomst zijn.

De leslocatie was perfect, centraal gelegen, goede zalen en een prima verzorging. Er was voldoende tijd om samen met je cursisten te brainstormen/netwerken/ervaringen uit te wisselen. Juist het in groepjes werken was zeer leerzaam. De safety games gaven je een goede verdieping van je rol als MVK’er. Je hebt verschillende docenten, goede maar ook hele goede. We kregen goede studiebegeleiding en in overleg was altijd alles mogelijk.

Het is een opleiding die je niet moet onderschatten, het komt naast je werk. Het vergt echt de nodige tijd. Ik werk 3 dagen bij Woonzorgcentrum De Westerkim, 1 dag voor mijzelf als ZZP’er en dan nog 1 dag naar de opleiding. Veel lesstof was nieuw en dan heb je ook de tijd nodig voor het maken van je Safety Games. Daarnaast probeer je allemaal ook nog een sociaal leven te onderhouden… Dit was een algemene reactie vanuit de gehele groep. Tip voor een ieder die nog wil starten: start tijdig met je scriptie.

Kennis over veiligheid had ik al, maar ik heb wel ervaren dat er heel veel aspecten een centrale rol spelen. Er zijn veel nieuwe deuren opengegaan en die zullen in de toekomst zeker nog meer opengaan. Tijdens deze opleiding heb ik mijn kennis kunnen verbreden. Ik weet zeker dat ik dit in de toekomst ga toepassen.

De meerwaarde voor mijn werkgever, de Westerkim, is dat mijn reeds aanwezige kennis op basis van werkervaring en eerdere studies, verbreed is met de opgedane kennis tijdens deze scholing en de verwerking daarvan in de eindscriptie. Het geeft extra handvatten om veiligheid, bijvoorbeeld tijdens de nieuwbouw van de Westerkim, bij bewoners en medewerkers vast te houden en te versterken.

Riek Fictorie, Riek Fictorie bedrijfshulpverlening, training, ondersteuning & Advies

8,0

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht