Middelbare Veiligheidskunde - MVK

Perfect Brandpreventie

Een zeer leerzame en goed georganiseerde opleiding welke ik zeker kan aanbevelen!

Na 28 jaar in diverse functies binnen de brandweer werkzaam te zijn geweest heb ik vorig jaar een carrièrreswitch gemaakt naar het bedrijfsleven waarbij ik meer kennis wilde opdoen van wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, arbeidsomstandigheden en wet- & regelgeving. Zodoende ben ik de Middelbare Veiligheidskunde opleiding bij Kader gaan volgen.

De gehele MVK opleiding is naar tevredenheid verlopen. Een leerzame en goed georganiseerde opleiding welke ik zeker kan aanbevelen. Ik vond de lesmethode van Kader een verademing. Dit kwam mede door de afwisseling van onderwerpen welke door (praktijk)docenten werden gegeven waardoor de door mij gezochte diepgang is behaald. Hier ligt ook meteen de valkuil! Waak ervoor dat de hoeveelheid lesstof in pas blijft lopen met de daarvoor beschikbare lestijd. Dit om ‘persen’ te voorkomen waardoor cursisten (dreigen) af te haken. Wat ik ook als prettig heb ervaren is de bewaking van de lesvoortgang door het secretariaat. Via een duidelijke en toegankelijke website wordt men steeds op de hoogte gehouden wat de voortgang is en wanneer men weer iets dient in te leveren. De safety games werden steeds snel en middels een deskundige terugkoppeling beoordeeld, super. Wat ik ook als prettig ervaren heb was de scriptie aanpak, namelijk duidelijk richtlijnen en een goede begeleiding. Naast de afstudeerscriptie wordt de opleiding afgesloten met een schriftelijk examen. Dit schriftelijk examen mag van mij wel een opfrisbeurt krijgen. Nu heb ik begrepen dat dit in de pijplijn zit dus wat mij betreft ook een goede ontwikkeling. Dus vooral zo door gaan!

Na het bijwonen van een informatieavond was mij al snel duidelijk dat het bij Kader goed zat, alles klopt er gewoon. Of het nu gaat om een vraag over de opleiding of over een andere veiligheidskundig vraagstuk, men wordt altijd netjes te woord gestaan en krijgt ook altijd snel een antwoord. Vandaar ook zeker een compliment voor het secretariaat.

Door het volgen van deze opleiding heb ik meer kennis van veiligheid en wetgeving opgedaan waarbij voor mij een belangrijke meerwaarde zit in het vinden van antwoorden in de hoeveelheid wetteksten. Naast het vergroten van de aandacht voor veiligheid van onze medewerkers zit de meerwaarde voor Perfect Brandpreventie ook in het bieden van ondersteuning richting onze klanten op het gebied van veiligheidsvraagstukken. Zaken op VCA gebied waar wij voorheen externe ondersteuning bij nodig hadden kunnen wij nu zelf in voorzien.

Perfect Brandpreventie

 9,0

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht