Middelbare Veiligheidskunde - MVK

Ludo Seip

Docenten gaven op aangename wijze een kennismaking met de meest relevante aspecten van het werkveld

Vanuit de ontwikkeling van mijn functie werd verdieping op het gebied van middelbare veiligheidskunde geadviseerd. Ook de RI&E, die onder mijn begeleiding wordt uitgevoerd, beschreef minstens één medewerker binnen het bedrijf te voorzien van de MVK opleiding. Dit is gebaseerd op de uitgevoerde activiteiten en aanwezige risico’s binnen het bedrijf. Voor mij persoonlijk bood het uitbreiden van mijn competenties op dit gebied ook extra toekomstperspectief.

De opleiding is naar tevredenheid verlopen, de opleidingsdagen waren stimulerend. Docenten gaven op aangename wijze een kennismaking met de meest relevante aspecten van het werkveld. De opdrachten zorgden voor actief toepassen van de lesstof. De feedback gaf duidelijk aan waar nog ruimte was voor verbetering. Er werd een combinatie gemaakt van theorie en praktische toepassing. Theorie werd verduidelijkt door het aanrijken van een selectie aan informatie in de vorm van presentaties, leesmateriaal en heldere toelichting door ervaren docenten. Vervolgens werd je getriggerd om direct met het toepassen van deze theorie aan de slag te gaan, door verschillende opdrachten die gemaakt moesten worden.

Als medewerker en persoon heb ik me ondersteund gezien in mijn verdere ontwikkeling door deze opleiding te kunnen volgen. Deze ontwikkeling biedt meer zekerheid voor de toekomst en helpt meer te bereiken ten gunste van het bedrijf en diens medewerkers. Wat mij meer voldoening in mijn werk oplevert. De opgedane kennis en vaardigheden in de opleiding faciliteren mij vraagstukken binnen het bedrijf op het gebied van veiligheid beter op te lossen, met passend advies inzake o.a. machineveiligheid, omgaan met gevaarlijke stoffen, ATEX risico’s, fysieke (onder-&over) belasting en regelgeving omtrent alle relevante gebieden.

Het was een goede kennismaking met het werkveld, waar ik houvast aan over heb gehouden in de vorm van de lesmaterialen die ik naderhand in mijn werk nog regelmatig heb geraadpleegd. Ook de groepsopdrachten zorgden voor een aangename en prikkelende uitwisseling van gedachten over de lesstof. Dit heeft bijgedragen aan het uitbreiden van mijn professionele netwerk.

De verbindende rol van de opleidingscoördinator is opmerkelijk. Van snelle reacties op gestelde vragen tot begripvol meedenken inclusief een stimulerende begrenzing van de gegeven ruimte.

Ludo Seip, Middelbare veiligheidskunde Opleiding

8,5

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht