Arbocoördinator

Innolux Technology Europe

Van Arbo naar MVK – een goede doorstroming

Na het volgen van de opleiding tot preventiemedewerker ben ik steeds meer betrokken geraakt bij het uitvoeren van de RI&E en andere ARBO gerelateerde zaken.
Door het steeds intensiever bezig zijn met deze functie was het voor mij tijd om me te laten bijspijkeren in de huidige stand van zaken en het niveau van preventiemedewerker naar een hoger level te tillen. Uiteindelijk viel de keuze op de Arbocoördinator opleiding als mooie aanvulling op de functie van preventiemedewerker.
De opleiding is boven verwachting goed verlopen. Goede en duidelijke afspraken, perfecte terugkoppeling van het back-office Kader. Docenten en locatie van de opleiding waren eveneens zeer naar tevredenheid.
Als Arbocoördinator heb ik meer verbreding en verdieping gekregen in de werkzaamheden die ik binnen ons bedrijf op ARBO gebied uitvoerde. De gedachte dat je soms werkzaamheden uitvoerde die buiten de preventiemedewerker scope vielen zijn nu niet/minder relevant. Door het volgen van de opleiding voel ik me weer vertrouwd om bepaalde standpunten en uitspraken te verdedigen richting directie.
De organisatie kan nu op een hoger niveau “gebruik” maken van mijn kennis. Hierdoor is het niet direct meer nodig om externe hulp in te roepen.
De lesmethode is naar mijn idee praktijkgericht wat door mij als heel erg prettig is ervaren. De docenten weten waar ze het over hebben en kunnen dit ook overbrengen op de cursisten.
Er is altijd de mogelijkheid om vragen uit de praktijk ter discussie te stellen en hier met de andere cursisten en docent over te brainstormen. Mijn ervaring met Kader kan ik dan ook omschrijven als zeer positief.

Tom van Loo is intussen doorgestroomd naar de MVK opleiding.
De opleiding tot MVK start voor mij pas in november. De keuze om door te stromen is omdat de vervolgopleiding voor mij een verdere verbreding brengt in mijn functie. Er zijn lessen die voor mij interessant zijn maar niet aan bod zijn gekomen bij de opleiding tot Arbocoordinator.

Tom van Loo, Innolux Technology Europe

8,8

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht