Middelbare Veiligheidskunde - MVK

GeOtrans

Diepgang die je krijgt vanuit het lesmateriaal, de praktijkdocenten en vanuit de cursistengroep is een meerwaarde van de opleiding!

In 2017 heb ik een carrière switch gemaakt, vanuit de financiële sector heb ik de overstap gemaakt naar docent, op o.a. het gebied van VCA, EHBO/BHV, Gevaarlijke stoffen en Fysieke belasting. Ik doe dit op ZZP basis.

Op een gegeven moment merk je dat je minder voldoening krijgt van de standaard presentaties en ga je op zoek naar manieren om cursusdagen inhoudelijk nog aantrekkelijke te maken. Persoonlijk vind ik dat een docent zelf nooit uitgeleerd mag zijn en constant de diepgang moet zoeken op zijn/haar vakgebied. Via één van mijn opdrachtgevers, AAB Opleidingen, werd ik geattendeerd op het MVK traject en ik heb mijzelf direct ingeschreven voor de Middelbare Veiligheidskunde opleiding bij Kader.

De opleiding is naar tevredenheid verlopen. Het aantal fysieke lessen was weliswaar beperkt vanwege corona, maar er is gehandeld naar omstandigheden en dit was prima geregeld. De lesmethode van Kader is erop gericht om de theorie om te zetten naar praktische toepassing. De docenten die de lessen verzorgen zijn mensen uit de praktijk die met hun ervaring de lessen levendig en praktisch maken. De safetygames welke gedurende het traject gemaakt moeten worden, zijn leuk en leerzaam en de feedback welke je hierop krijgt zijn van veel meerwaarde. Na het volgen van de lesdagen volgt een schriftelijk examen. Dit examen is prima te doen en een goede afsluiting van de lessen. Dan volgt het maken van een eindscriptie en de verdediging hiervan vormt het sluitstuk van de opleiding. Ook dit is een erg leerzaam traject waarbij de tussentijdse begeleiding ook weer super is.

De meerwaarde van het MVK traject is de diepgang die je krijgt vanuit het lesmateriaal, de praktijkdocenten en vooral niet te vergeten de input vanuit de cursistengroep. Erg fijn was vertrouwd te raken met de structuur vanuit de Arbowetgeving, dit blijft hoe dan ook de basis van veilig werken. De opleiding heeft mij ook het zelfvertrouwen gegeven om nieuwe opdrachten te kunnen aannemen op gebieden waar ik tot nu toe geen praktijkervaring mee had, waaronder werkplekinspecties, opstellen van RI&E’s en het organiseren van Toolboxen (Biologische agentia). Kortom, een verrijking van kennis en inzicht waardoor ik mijn brede inzetbaarheid een enorme boost heb kunnen geven.

Ik heb de mensen van Kader gedurende het traject leren kennen als, professioneel, attent en vooral persoonlijk betrokken. Door de coronacrisis was het af en toe roeien met de riemen die wij hadden, maar dit is prima opgepakt. Wat mij vooral erg aanspreekt is de adequate en snelle communicatie.

Peter van Gelder, GeOtrans

9,0

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht