Hogere veiligheidskunde - HVK

Fibrant

Inmiddels kan ik inhoudelijk meepraten over de veiligheid binnen Fibrant, Chemelot én daarbuiten

Na de MVK-opleiding had ik niet het gevoel dat ik klaar was met leren. Een vervolgopleiding bleef dus door mijn hoofd spoken. Ik kreeg – na aandringen bij mijn COO – de kans om te starten met de HVK-opleiding en die kans greep ik met beide handen aan!

In alle eerlijkheid: de beperkingen van de coronacrisis hadden best impact op de opleiding. We werkten bijvoorbeeld veel via Teams. Dit vond ik af en toe uitdagend, zeker op vrijdagen! Soms was er iets te veel les voor één cursusdag en zaten er pittige opdrachten bij. Gelukkig hadden we kundige docenten die hun best deden om de dagen succesvol in te vullen. Verder vond ik het fijn dat de online lessen werden opgenomen. Hierdoor kon ik bepaalde onderwerpen in mijn eigen tempo terugkijken.

Na het afronden van de opleiding weet ik een stuk meer over veiligheid en kan daardoor verschillende vragen beantwoorden. Ook weet ik beter hoe ik bepaalde informatie over veiligheid kan interpreteren. Daarnaast ontving ik naarmate de opleiding vorderde, steeds meer vraagstukken van veiligheidskundige betekenis van mijn werkgever. Inmiddels kan ik inhoudelijk meepraten over de veiligheid binnen Fibrant, Chemelot én daarbuiten.

Als Veiligheidskundige breng ik door 35 dienstjaren – van Operator tot Chef van dienst – veel praktijkervaring mee. Ik spreek de taal van de werkvloer en kan hierdoor mijn organisatie helpen om beter, sneller én efficiënter veiligheidszaken voor elkaar te krijgen.

Mijn conclusie over de HVK-opleiding? Ik ben heel tevreden en daarom verdient deze opleiding een 8.5!

Loek Passage, Fibrant

8,5

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht