Basis Veiligheidskunde - BVK

CableSpace Solutions b.v.

De opleiding heeft precies gebracht wat ik ervan hoopte!

Ik ben de Basis Veiligheidskunde opleiding gaan volgen omdat ik merkte dat er in de bouwsector waar ik werkzaam ben er steeds meer nadruk wordt gelegd op het gebied van veiligheid. Na enkele gesprekken met verschillende veiligheidsmensen bleek dat veiligheid veel meer is dan het dragen van de juiste PBM. Dit wekte mijn interesse en na een goed gesprek met mijn werkgever mocht ik de BVK gaan volgen bij Kader.

De opleiding heeft precies gebracht wat ik ervan hoopte. Een kleine kanttekening mijnerzijds is dat ik er voor mijn gevoel minder tijd in heb kunnen steken dan ik graag gedaan had (was bezig op een project waar best wel wat druk op stond en dus enkele extra uren heeft gekost) hetgeen betekende dat er enkele weekeinde in heb moeten steken om bij te blijven. Gelukkig met begrip en ondersteuning van mijn gezin is de opleiding toch positief afgerond. Ook de lesmethode van Kader ervaarde ik als zeer professioneel, het waren inderdaad allemaal ‘vakidoten’ met ieder hun eigen vorm van lesgeven. Daarbij was er altijd tijd en ruimte om vragen te stellen en discussies aan te gaan, de dagen gingen soms te snel voorbij.

Na de BVK opleiding te hebben gevolgd is de meerwaarde voor mij dat ik nu nog eerder dingen constateer en ik nu nog sneller kan reageren. Dit alles met goed onderbouwde reactie. Ook is het fijn om nu eens een kijkje te nemen in eigen keuken en te zien hoe het in het bedrijf is gesteld met de veiligheid. Voor het bedrijf zit de meerwaarde hem in dat mijn collega’s een gesprekspartner/aanspreekpunt hebben voor al hun veiligheidsvragen en/of opmerkingen. Het blijkt nog steeds een gegeven dat men bang is om hun mening/reactie te geven richting directie, hierbij ben ik nu een schakel geworden tussen collega’s en directie. Voor de directie ben ik nu een sparringpartner, dingen die mij opvallen tijdens het kijkje in eigen keuken zal ik gaan bespreken en proberen onderbouwd te veranderen. Ook zal ik vaker worden uitgenodigd bij vraagstukken omtrent veiligheid. (leuke uitdagingen)

De ervaring met Kader heb ik als zeer goed ontvangen. De begeleiding en de correspondentie met Kader was ook uitstekend, reacties op safety games en eventuele vragen bleven nooit lang weg. Ik heb nog één opmerking en dat is dat mijn honger na veilig werken en veiligheid nog niet is gestild en ik overweeg dan ook om de MVK opleiding te gaan volgen, dit om nog meer te weten te komen over veiligheid.

Ruud van Brink, CableSpace Solutions b.v.

9,0

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht