Hogere Veiligheidskunde - HVK

ASML

Vooral de flexibiliteit is als erg prettig ervaren

De reden dat ik de HVK opleiding ben gaan volgen is dat ik mijn ‘’gezonde boeren verstand’’ aanpak op veiligheid vanuit de rol als lijnmanager wilde uitbreiden met feitelijke kennis.

Ik ben erg tevreden, de medewerkers van Kader waren altijd vriendelijk en meedenkend als er ergens in het traject problemen waren. De flexibiliteit van Kader heb ik als erg prettig ervaren en ook het begrip voor de persoonlijke situatie waardoor deadlines niet heel strikt werden gehanteerd. De lesmethodiek was tevens erg prettig, ik ben alle dinsdagen met plezier naar de les locatie afgereisd om weer nieuwe zaken te leren. Daarmee is de opleiding is naar volle tevredenheid verlopen, al moet ik toegeven dat ik de werklast naast een voltijd baan als leidinggevende en een gezin met kleine kinderen erg heb onderschat.

De lessen werden gegeven door experts binnen hun vakgebied (zonder twijfel), dit leverde wel wat variatie op in de manier waarop de lessen werden gegeven. De ene persoon was simpelweg beter in het overdragen van kennis dan de andere. Al heb ik dit niet als heel storend ervaren.

De meerwaarde van de opleiding is dat ik middels opgedane feitelijke kennis gemaakte keuzes door de organisatie beter kan onderbouwen/uitleggen richting de medewerkers. Daarnaast zijn deze keuzes voor mij ook makkelijker te toetsen waardoor kan worden voorkomen dat maatregelen “overdreven” worden. Op deze manier kan ik er voor zorgen dat de maatregelen voor de medewerkers praktisch uitvoerbaar blijven en daardoor ook nageleefd worden waarbij de veiligheid ten alle tijden geborgd is.

Rob, ASML

9,0

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht