Een MVK-huwelijk! Hoe gaan de gesprekken aan de keukentafel? Marc en Denise leggen het uit!

Veiligheid speelt in ieders leven een belangrijke rol. Bij Marc en Denise is dat net even anders. Zei  zijn namelijk naast man & vrouw ook beiden veiligheidsprofessional. Marc en Denise volgden allebei de MVK opleiding van Kader en kwamen zo tot nieuwe en verhelderende inzichten op het gebied van veiligheid. Omdat wij benieuwd waren naar de gesprekken aan de keukentafel zochten we ze op! 

Als ik me niet vergis dan heb jij als eerste de MVK opleiding gevolgd, Denise?

“Ja, dat klopt! Ik heb eerst de BVK opleiding gevolgd en zocht daarna wat verdieping in de VCA VOL. Omdat ik dermate enthousiast was over de opleidingsmethodes van Kader was de keuze snel gemaakt”, zegt Denise.

 Marc is General Manager van de afdeling Management en Analytics binnen het bedrijf ABB. De divisie waar Marc verantwoordelijk voor is bezoekt klanten om daar instrumentatie, temperatuursensoren en flowmetingen te leveren. Daarnaast levert zijn team adviesdiensten op dit vlak.

Betekent dat, dat veiligheid voor jou niet de hoofdtaak is, Marc?

“Voor mij is veiligheid altijd de hoofdzaak. Veiligheid staat in mijn beleving gelijk aan kwaliteit. Wanneer je de veiligheid van jouw product of dienstverlening verhoogd, verhoog je automatisch de kwaliteit. Daar komt nog bij dat mijn service engineers in situaties kunnen komen waar de veiligheid nog wel eens te wensen overlaat. Service engineers die onder mijn verantwoording vallen zijn vaak te servicegericht om bepaalde werkzaamheden niet uit te voeren, ondanks dat ze weten dat sommige 
klanten de veiligheid niet helemaal op orde hebben”, vertelt Marc ons. 

“Tegenwoordig gebeuren dit soort dingen niet meer. Ik ken de verplichtingen van leidinggevende op het gebied van veiligheid, na afloop van mijn MVK opleiding, maar al te goed. Het veranderen van de veiligheidscultuur en het verhogen van het veiligheidsbewustzijn begint bij de manager. Sinds mijn MVK diploma zijn er al talloze zaken binnen mijn team veranderd die de veiligheid enorm verbeterd hebben.” 

De vakantie als kantelpunt

“Het interessante is dat ik eigenlijk niet helemaal begreep wat Denise aan het doen was, totdat we op vakantie gingen, toen hebben we er erg veel over gesproken”, vertelt Marc. Een periode waarin je normaal gesproken even weg bent van je werkplek bracht bij Marc en Denise dus juist gesprekken op tafel die ertoe geleidt hebben dat ook Marc geïnteresseerd raakte in de veiligheid. 

“Ik ken natuurlijk de andere opleiders niet, maar ik heb bij Kader wel gemerkt dat ze ontzettend serieus bezig zijn met veiligheid en dat de opleiding erg goed in elkaar zit.” “Het feit dat de docenten bijna allemaal uit de praktijk komen, was voor mij ook een enorme toevoeging”, vult Denise aan. 

Prestatiedrang

Denise heeft haar MVK opleiding eerder afgerond dan haar man Marc. Dat bracht voor laatstgenoemde de nodige ‘extra’ druk met zich mee. “Ik had zoiets van: het gaat mij niet gebeuren dat mijn vrouw deze opleiding wel met succes afrondt en ik niet”, vertelt Marc lachend. Waar Denise voor de schriftelijke examens hogere cijfers haalde, blonk Marc meer uit in het verdedigen van de scriptie. “Dat komt natuurlijk ook omdat ik daar dagelijks mee bezig ben. Ik maak dagelijks presentaties en probeer mensen te overtuigen. Voor Denise was dat iets lastiger”, zegt Marc. 

“Je leert tijdens de MVK opleiding niet alleen puur over veiligheid, maar ook je communicatieve vaardigheden worden verbeterd, dus het spreken voor groepen en het verdedigen van mijn standpunten is sindsdien wel enorm verbeterd”, vult Denise aan. 

De kracht van het samenwerken

“Ik heb heel veel aan Denise gehad”, zegt Marc direct als we hem vragen naar de manier waarop de opleiding voor hem verlopen is. “Het geeft heel veel rust dat je iemand hebt waar je thuis mee kunt sparren. Wanneer ik op bepaalde punten vastliep was het ontzettend prettig om thuis een klankbord te hebben waar je altijd mee kunt sparren.”

Als we Marc en Denise vervolgens vragen of de één de ander heeft aangestoken voor het volgen van de opleiding zeggen ze beiden volmondig ja. “Het beginnen aan de opleiding is daarnaast ook ingegeven door het feit dat we misschien ooit samen iets willen betekenen in de wereld van de veiligheid. Onze competenties vullen elkaar heel mooi aan. De gedetailleerde en nauwkeurige benadering van Denise, in combinatie met mijn communicatieve en commerciële vaardigheden 
maken van ons een heel sterk team”, vertelt Marc trots. 

Praten jullie na afloop van een werkdag veel over het werk met elkaar? Ik kan me namelijk ook voorstellen dat je na een lange werkdag behoefte hebt aan dingen buiten het werk.

“Zeker, ik vraag regelmatig feedback over bepaalde dingen die ik heb meegemaakt tijdens een werkdag”, zegt Marc. “Laatst hebben wij een groot project gehad omtrent high-visibility kleding. Ik ben op dat idee gekomen door een gesprek dat wij hier aan de keukentafel hebben gehad, dit ging echt om een heel groot project. Dat zijn toch wel erg leuke voorbeelden en tonen aan dat we veel aan elkaar hebben”, vult Denise lachend aan. 

Jouw veiligheidskundige carriere

Heeft het verhaal van Marc en Denise jou enthousiast gemaakt? Download dan hier onze brochure en kijk of de Middelbare Veiligheidskunde opleiding bij jou past. Uiteraard is het niet verplicht om als koppel deel te nemen! Naast de MVK opleiding bieden wij nog vele andere opleidingen aan op het gebied van Veiligheidskunde. Alles weten? Bekijk dan onze website. 

MVK opleiding

Interesse in deze opleiding?

Download de brochure van onze opleiding Middelbare Veiligheidskunde en ontvang uitgebreide informatie over de opleiding, het programma en daarmee de invulling per lesdag.

Brochure downloaden
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht