De belangstelling voor financiering van verduurzaming in woningen en vastgoed groeit gestaag

Als hypotheekadviseur ben je nu eenmaal geen duurzaamheidsadviseur. Nieuwe financiële producten die op de markt komen zijn interessant voor je klant om woning of vastgoed te verduurzamen. Maar deze producten roepen ook vragen op. Bij je klant en daarmee ook bij jou. In deze training met als thema’s Klimaat, Energielabel en Energie is het doel om je advies te kunnen onderbouwen met de juiste informatie en vragen dedicated te kunnen beantwoorden. Je krijgt genoeg bagage  - en daarmee zelfvertrouwen – om het gesprek met de klant aan te gaan. Met jouw doel voorop: een onderbouwde verkoop van het product.

De feiten

Er zijn verschillende manieren om de verduurzaming van de woning te financieren. Zo kan er beroep worden gedaan op het Energiebespaarbudget, dit is een bouwdepot van maximaal 106 procent van de woningwaarde om te investeren in energiebesparende maatregelen. Daarnaast is het bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek of op een bestaande hypotheek mogelijk 9.000 extra te lenen bij aankoop van een energiezuinige woning of voor het treffen van energiebesparende maatregelen. Ruim driekwart van de huizenbezitters kiest ervoor hun spaargeld in te zetten, gevolgd door het gebruik van subsidies (25 procent) en het afsluiten of verhogen van de hypotheek (16 procent). Een verbouwing of verduurzaming vereist vaak een substantieel budget. Vier op de tien huizenbezitters geven dan ook aan dat de kosten van een hogere hypotheek hen ervan weerhoudt hun huis te verduurzamen. (Bron: de Hypotheker)

Wat steek je op?

We leren je het uitgangspunt van energiebesparing: de Trias Energetica. We gaan in op klimaatadapatie en de regelgeving daar omheen: Nederland moet zich voorbereiden op de risico's van het veranderende klimaat en hierop de omgeving aanpassen. We ontleden het energielabel en benutten de informatie voor het financieel product. We bespreken de invloed van de verschillende keuzes die je maakt op de verduurzaming of energiebesparing.

Neem contact op voor vragen, een vrijblijvende offerte of vraag ons naar referenties. Wij zijn hét kennisinstituut voor energie, beschikken over kwaliteitscertificaten en hebben veel ervaring.

Interesse in deze training? Je leest er alles over op de betreffende opleidingspagina!

Interesse in deze training?

Download dan hier onze brochure en ontvang alle informatie die je nodig hebt! 

Download brochure
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht