Basis Veiligheidskunde

ISS Facility Services

Opleiding voldoet aan actuele behoefte – goed toegespitst op onze manier van werken

Deze opleiding voorziet in een actuele behoefte. Veilig en gezond werken wil iedereen, maar het gereedschap om dit mogelijk te maken krijg je als facilitaire medewerker onvoldoende tijdens de reguliere opleidingen. We volgen als bedrijf uiteraard de Arbo-catalogi en de Arbo-wet maar de opleiding van Kader is voor alle betrokkenen van toegevoegde waarde. Ook onze opdrachtgevers hebben hun waardering uitgesproken over dit initiatief.”

Kader heeft de incompany BVK opleiding volledig op ons bedrijf toegespitst. Als facilitair dienstverlener hebben we dagelijks zo’n 8.756 medewerkers aan het werk bij onze opdrachtgevers. Het is vanzelfsprekend dat veilig en gezond werken vooral op de werkvloer georganiseerd moeten worden. Een groot deel van onze leidinggevenden beschikt al over een VCA-VOL diploma. Daarnaast hebben we de behoefte om meer kennis en vaardigheden te trainen die zijn toegespitst op de werkzaamheden. Bedenk daarbij dat we actief zijn in alle branches van openbaar vervoer tot voedingsmiddelen industrie en van gezondheidszorg tot zware industrie en petrochemie

Deelnemers aan de Opleiding Basis Veiligheidskunde hebben verschillende operationele functies. Veelal zijn zij verantwoordelijk voor een team van 25 tot 100 medewerkers.

Op basis van ons Plan van Aanpak Ri&E hebben we samen met Kader gekeken naar de invulling van de opleiding. Op het gebied van kennis is de opleiding toegespitst op werken op hoogte, gevaarlijke stoffen en werken met elektriciteit. Met betrekking tot de vaardigheden hebben we de opleiding voorzien van zogenaamde ‘Safety-games’ voor het uitvoeren van een werkplekinspectie, het opstellen van een RI&E en een plan van aanpak, het opstellen van een Taak Risico Analyse en het voorbereiden en presenteren van een Toolbox.

Voor aanvang van deze opleiding hadden we een aantal fulltime Veiligheidskundigen (MVK/HVK) aan het werk vanuit een staforganisatie. Door het opleiden van 18 deelnemers aan de Opleiding Basis Veiligheidskunde hebben we een brug geslagen naar de werkvloer. Vanaf nu kunnen we de deelnemers nog actiever gaan betrekken bij het realiseren van een ongeval vrije en gezonde werkomgeving. zodat zij op die manier ook invulling kunnen geven aan onze visie en ons beleid ten aanzien van HSE.

De deelnemers hadden voor aanvang al affiniteit met gezond en veilig werken, omdat ze werkzaam zijn in specifieke branches of bij specifieke opdrachtgevers. Met het behalen van dit diploma hebben aangetoond over noodzakelijke kennis te beschikken en weten ze hoe ze deze moeten toepassen in de praktijk.

Mark Steinbusch - Manager Quality Health Safety & Environment, ISS factory services

10,0

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht