Gevaarlijke stoffen

ADR awareness

Waarom Kader?
 
  • Hoog slagingspercentage door intensieve begeleiding
  • Iedere docent is specialist in zijn vakgebied
Studieduur 1 dag
Niveau Praktische trainingen
Investering €495 excl. btw

Beschikbare startdata

Geen opleidingen beschikbaar
Vraag hier een offerte aan
Over deze training

  • Inhoud
  • Voor wie?
  • Studieduur
  • Investering
  • Incompany
Inhoud
Over deze training

Inhoud van de ADR Awareness training

Met ingang van 1 januari 1999 geldt er in het ADR een verplichting dat personen andere dan chauffeurs een opleiding gevolgd moeten hebben met betrekking tot het vervoer en verzending van gevaarlijke stoffen over de weg. Deze verplichting is opgenomen in Hoofdstuk 1.3 en 8.2.3 van het ADR.

Normaliter moet iedere chauffeur die gevaarlijke stoffen vervoert in het bezit zijn van een ADR-vakbekwaamheidscertificaat. ADR is het pan-Europese verdrag voor het internationale vervoer van gevaarlijke stoffen en goederen over de weg. Uitzondering hierop zijn chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren volgens de ADR-vrijstellingsregelingen, die opgenomen zijn in ADR-sectie 1.1.3.

Deze vrijstellingsregelingen gelden bijvoorbeeld voor het vervoer van beperkte hoeveelheden gevaarlijke stoffen per voertuig, kleine verpakkingen en werkhoeveelheden. Op basis van hoofdstuk 1.3 van het ADR dienen deze chauffeurs (en overige medewerkers) een training te volgen.

Deze training biedt inzicht in de gevaren, taken en verantwoordelijkheden met betrekking tot het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg.

Voor wie?
Geschikt voor mij?

Is de ADR Awareness training geschikt voor mij?

Deze training is bedoeld voor medewerkers die in aanraking kunnen komen met gevaarlijke stoffen. Denk aan medewerkers werkzaam in de transport en logistiek en medewerkers die belast zijn met de ontvangst, in- en uitslag van gevaarijke goederen in het magazijn van een productie- en/of handelsbedrijf. 

Studieduur

Studieduur

De studieduur van deze training bedraagt 1 lesdag.

Investering

Investering

De financiele investering van deze training bedraagt € 495,- per persoon, exclusief btw. 

Incompany

Incompany

Lees meer >

Vakkundig

Met meer dan 25 jaar ervaring staat kennis en kunde bij ons hoog in het vaandel.

Dichtbij

Wij verzorgen opleidingen door het hele land. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Persoonlijk

Wij staan voor persoonlijke aandacht! Door informeel contact en een flexibele instelling, zijn we er echt voor jou als deelnemer.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Samen met jou denken we buiten de bestaande kaders.

Veelgestelde vragen

Wat is psychosociale arbeidsbelasting

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) verwijst naar de belasting die werknemers ervaren als gevolg van de interactie tussen hun werk en de sociale en psychologische aspecten ervan.

Wat zijn de taken van een arbeidshygiënist

Een arbeidshygiënist is een professional die gespecialiseerd is in het identificeren, beoordelen en beheersen van risico's op de werkplek die de gezondheid en veiligheid van werknemers kunnen beïnvloeden.

Wat zijn PBM's

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn uitrustingen, hulpmiddelen en kleding die individuen dragen of gebruiken om zichzelf te beschermen tegen potentiële gevaren op de werkplek of in andere omgevingen.