Duurzaamheid

Cursus CSRD

Waarom Kader?

 

  • All-in prijs: geen extra kosten voor lesmateriaal, examen of eventueel herexamen en het inhalen van lessen
  • Iedere docent is specialist in zijn vakgebied
Studieduur 3 dagen
Niveau MBO+
Investering €1.750 excl. btw

Beschikbare startdata

ma 26/08/2024 Zeist
Planning aanvragen
Brochure downloaden of vraag hier een offerte aan
Over deze cursus

  • Inhoud
  • Voor wie?
  • Studieduur
  • Investering
  • Incompany
Inhoud
Over deze cursus

Inhoud van de Cursus CSRD

De richtlijn CSRD geldt voor bedrijven die aan twee van deze drie voorwaarden voldoen: meer dan 250 werknemers, meer dan 50 miljoen euro aan omzet of meer dan 25 miljoen euro op de balans. Deze bedrijven moeten in 2025 over 2026 gaan rapporteren, terwijl het kleinere MKB later aan bod komt. Valt je bedrijf hier niet onder? Dan is het nog steeds mogelijk dat je klant of leverancier hiernaar gaat vragen. Als jij als producent producten of diensten levert aan een CSRD plichtige onderneming dan zul je over die geleverde producten ook informatie moeten kunnen aanleveren, gerelateerd aan ESG domeinen (Social, Environment en Governance). Begin op tijd met voorbereiden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Deze cursus CSRD is de uitgelezen mogelijkheid om jouw kennis op het gebied van CSRD up-to-date te brengen. Na afloop heb je inzicht in de risico's en kansen van jouw bedrijf op het gebied van duurzaamheid.

 

Voor wie?
Geschikt voor mij?

Is de cursus CSRD geschikt voor mij?

Wat is de CSRD en wat zijn ESR? Wie moeten wanneer rapporteren volgens de CSRD? Hoe doe ik een dubbele materialiteitenanalyse? Waarover moet ik rapporteren volgens de CSRD of hoe bereiden anderen zich voor op de CSRD? Zijn dit vragen die jou bekend voorkomen of waar je zelfs mee worstelt? Dan is deze cursus CSRD bij uitstek geschikt voor jou!

Studieduur

Studieduur

De studieduur van de cursus CSRD bedraagt 3 lesdagen.

Investering

Investering

De financiele investering voor de cursus CSRD bedraagt € 1.750,- per persoon, exclusief btw.

Incompany

Incompany

Lees meer >

Vakkundig

Met meer dan 25 jaar ervaring staat kennis en kunde bij ons hoog in het vaandel.

Dichtbij

Wij verzorgen opleidingen door het hele land. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Persoonlijk

Wij staan voor persoonlijke aandacht! Door informeel contact en een flexibele instelling, zijn we er echt voor jou als deelnemer.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Samen met jou denken we buiten de bestaande kaders.

Cursus CSRD

Interesse in deze cursus?

Download hier onze brochure en ontvang alle informatie over de cursus CSRD.

Brochure downloaden

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding

De MVK’er concentreert zich meer op de veiligheid op de werkvloer. De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel ook veilig werkt en de structuur biedt om veiligheid voor de werknemers te beschermen. 

Van MVK naar HVK: waarom zou u?

De Middelbaar Veiligheidskundige is sturend op de werkvloer en veelal praktijkgericht. Een HVK’er heeft echter ook kennis van externe veiligheid, managementsystemen, auditvaardigheden, persoonlijk leiderschap, visie op veiligheidsbeleid en veiligheidscultuur.

HVK

HVK betekent Hogere Veiligheidskunde. Een Hogere Veiligheidskundige beschikt over managementvaardigheden, adviesvaardigheden, voldoende kennis en competenties.

Kerndeskundige

De 4 kerndeskundigen die in de Arbowetgeving worden benoemd zijn de Bedrijfsarts, Arbeidshygiënist (AH’er), Veiligheidskundige(HVK’er)
Arbeids- en organisatiedeskundige (A&O’er)

Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties.

MVK

MVK betekent Middelbare Veiligheidskunde. De Middelbare Veiligheidskunde opleiding biedt kennis over diverse veiligheidsonderwerpen zoals wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscultuur. Deze opleiding legt de basis om als professioneel Veiligheidskundige werkzaam te zijn.

Arbeidshygiëne

Arbeidshygiëne is de toegepaste wetenschap, welke zich richt op het geheel van belastende factoren dat in of door de werksituatie kan ontstaan en dat de gezondheid en/of het welzijn van de werkende mens en/of zijn nageslacht kan beïnvloeden.

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap is een heel breed begrip. Een goed werkgever ontslaat collega’s niet zomaar, betaalt op tijd, zorgt voor voldoende pauzes, biedt opleidingsmogelijkheden enzovoorts.